Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Вижте уникалния спектакъл „Неродена мома“ на деца от ОУ „Васил Левски“ СНИМКИ и ВИДЕО
Градът Кадър на деня Образование Пловдив

Вижте уникалния спектакъл „Неродена мома“ на деца от ОУ „Васил Левски“ СНИМКИ и ВИДЕО

Галина ГЕОРГИЕВА

С много емоция и плам 35 деца от две подготвителни групи в ОУ „Васил Левски“ представиха спектакъла  „Неродена мома“. В уникалната атмосфера на Регионален етнографски музей снощи малчуганите пяха народни песни, танцуваха и пренесоха публиката в света на приказките. През цялото време родители и близки ги аплодираха и се възхищаваха на талантливите мъничета.

Оригиналният сценарий на тържеството е дело на учителката Марияна Хаджидемирова – момък тръгва да търси своята неродена мома и по пътя среща герои от различни приказки – мързеливата Богданка, двамата братя от „Неволята“, тримата братя от „Тримата братя и златната ябълка“ и др., а накрая от златната ябълка излиза неродената мома.

В народни носии в осъвременен вариант бяха облечени момчетата и момичетата, а рап интерпретация на „Рипне, Калинке“ и други песни добавиха уникалните щрихи на спектакъла.

„Нашата цел беше да излезем от стандартната класна стая и да накараме децата да се потопят във впечатляващата атмосфера на Етнографския музей. На 23 май ще ги заведем на екскурзия до Карлово и това ще бъде наградата за отличното им представяне“, каза пред ПловдивПрес Марияна Хаджидемирова.

Тогава възпитаниците на  ОУ „Васил Левски“ ще посетят къщата – музей на Апостола и ще поднесат цветя пред паметника на Левски.

„Така ще завършим и цикъла, по който работим цяла година, за родолюбието, тъй като мотото на групите са „Аз съм българче“, допълни учителката. /ПловдивПрес

Още новини по темата

35 деца от ОУ „Васил Левски“ представят спектакъла „Неродена мома“ в Етнографския музей

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...