Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » В „Тракия” консултират за изграждането на безплатни инвалидни платформи във входовете
Градът Пловдив

В „Тракия” консултират за изграждането на безплатни инвалидни платформи във входовете

Район „Тракия” ще окаже пълно съдействие на нуждаещите и заинтересовани лица при набавянето, изготвянето и съгласуването на необходимата документаци, в съответствие с изискванията на програматаза осигуряването на „Достъпната жилищна среда” за хората с увреждания по компонент K1 на Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност 2022 г. към Министерството на труда и социалната политика.

По този компонент предложения се подават от сдруженията на собствениците в етажната собственост в многофамилни жилищни сгради (блокове), в които има хора с трайни увреждания, придвижващи се с инвалидни колички.

През 2021 г. в три от жилищните входове на район „Тракия” бяха поставени електрически подемни платформи, с които се преодолява разликата в нивата между входната и стълбищната площадка пред асансьора, представляваща затруднение и сериозно предизвикателство за хората с увреждания, както и на техните близки.

Желаещитеда участват по Компонент 1 ще могат да се уверят сами в ефективността им, както и нагледно да добият представа за принципа на работа, налични защити, габарити и отстояния.

Стойността на платформите е непосилна за общия бюджет на входовете и за това трябва да се използват предоставените възможности от Министерството на труда и социалната политика, отпускащо безвъзмездно средства за изграждането на „Достъпната жилищна среда” за хората с увреждания.

Етажната собственост на нуждаещите се от достъпна жилищна среда входовете трябва да се мобилизира и възползва от програмата, по която необходимите документи за кандидатстване с проектни предложения се подават до 27.07.2022 г. включително.

Консултации може да получите в кметството на район „Тракия” на бул. „Освобождение” 63 в делничните дни от 8.30 до 17.00 часа. Въпросите си може да зададете и на имейл trakia@plovdiv.bg

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...