Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Асеновград » Започва ремонт на пътя Първомай – Асеновград за 31 млн. лв.
Асеновград първомай Регион

Започва ремонт на пътя Първомай – Асеновград за 31 млн. лв.

Текущият ремонт на близо 28 км от път Първомай – Асеновград в участъка от Асеновград до с. Дълбок Извор започва днес, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Отсечката преминава през с. Козаново, с. Патриарх Евтимово и с. Дълбок извор. Третокласното трасе е основна пътна връзка на населените места в общините Асеновград и Първомай.

За изпълнение на ремонтните работи ще бъде спряно движението на всички моторни превозни средства по третокласното трасе. Трафикът ще преминава по обходен маршрут Асеновград – Тополово – Поройна.

Текущите ремонтни дейности, които са възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в Пловдивска област, включват подмяна на пътната конструкция чрез премахване на старата настилка, полагане на нови асфалтобетонови пластове, подмяна на бордюри в населените места, профилиране на банкети. Отсечката ще е с нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Към момента фирмата-изпълнител започна дейностите по разчистване на сервитута на пътя.

Строителните работи са за 31 млн. лв. и са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Предвижда се ремонтът да завърши до 30 септември 2022 г.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...