Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Регион » Община „Родопи“ тегли близо 7 млн. заем за ремонт на улици и осветление
Регион Родопи

Община „Родопи“ тегли близо 7 млн. заем за ремонт на улици и осветление

Георги Цанков
Георги Цанков

Община „Родопи“ планира да изтегли кредит от 6,7 млн. лв., с които да ремонтира централни улици по селата и да подмени изцяло осветлението в 14 населени места. Заемът ще се изплаща 10 години, уточняват от общината.

„Предложението предстои да се обсъжда и гласува на предстоящата сесия на Общинския съвет в края на месеца“, каза председателят на местния парламент Георги Цанков.

Средствата ще бъдат придобити от ФЛАГ – Фонд за органите на местното самоуправление в България, при годишна лихва от 1,54 на сто, подчерта Цанков.

С близо 1,2 млн. лв. ще бъдат тотално обновени повече от 2500 осветителни тела в по-голямата част от селата в Община Родопи. Новото LED осветление ще е много по-ефективно и икономично, а спестените от ток средства ще можем да инвестираме в образование, здравеопазване, екология и благоустрояване, посочи председателят на ОбС – Родопи.

Останалите 5,5 млн. лв. от заема ще бъдат вложени в реконструкцията на улици в 14 села. Където е необходимо, ще се подменя и подземната инфраструктура.

Освен уличните ремонти кредитът предвижда и облагородяването на паркове в селата Първенец и Брестовица. Ще се изгради също и футболно игрище за училището в село Кадиево.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...