Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Полиция » Пазарджишката полиция с мерки за нормално протичане на баловете
Пазарджик Полиция Регион

Пазарджишката полиция с мерки за нормално протичане на баловете

архив, полиция
Архив, полиция

Осигуряване на нормалното протичане на баловете, охраната на обществения ред и пътната безопасност изискват от полицейските органи в цялата област Пазарджик мобилизация на сили и средства, предприемане на ефективни превантивни мерки.

Проведени са срещи с представители на учебните заведения за уточняване на графика за провеждането на баловете. Охраната на всяко едно от тържествата ще се осъществява от униформени служители на съответното полицейско управление. В заведенията с абитуриенти няма да бъдат допускани лица с агресивно поведение, носещи огнестрелно оръжие и боеприпаси или такива, които нямат отношение към събитието. На собствениците и управителите на заведенията, в които ще празнуват абитуриентите, са изпратени предписания за недопускане на нарушения на обществения ред.

След 22 часа в заведенията лица до 18-годишна възраст без придружител няма да се допускат. Допълнителни патрули на „Пътна полиция” и „Охранителна полиция” ще следят за спазването на правилата за движение по пътищата непосредствено преди започването на тържествената вечер, както и след нейния край. Законът за движение по пътищата изисква, когато зрелостниците са пътници в превозното средство, следва да са с поставен колан/каска. Неспазването на това изискване се санкционира с глоба от 50 лева за пътника, но същата санкция се налага и на водача.

С особено внимание пазарджишката полиция се обръща към онези абитуриенти, които имат намерение сами да управляват превозните си средства по време на баловете. При никакви обстоятелства те не бива да сядат зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества. В случаите, когато се установи управление след употреба на алкохол над 1,2 промила, под въздействие на наркотично или упойващо вещество, това се счита за престъпление, а законът предвижда и наказание „лишаване от свобода“. Наказания в подобен случай са предвидени и за собственика на моторното превозно средство.

Служители от РД „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик са извършили проверки в питейни заведения, ангажирани с посрещането и настаняването на хора, по повод абитуриентските балове.

Проверени са изправността на средствата за пожарогасене, инструктирани са собствениците и персонала за реагиране при случай на инцидент.

График за провеждане на абитуриентските балове в Пазарджик:

1. ПГ по механоелектроника– 22.05.2022 г.
2. ПГ по строителство и архитектура – 23.05.2022 г.
3. ПГ по икономика и мениджмънт – 24.05.2022 г.
4. ПГ по химични и хранителни технологии – 24.05.2022 г.
5. ЕГ „Бертолд Брехт” – 25.05.2022 г.
6. ПМГ „Константин Величков” – 25.05.2022г.
7. СУ „Георги Бенковски”– 26.05.2022 г.
8. СУ „Петър Берон” и СУ ”Георги Брегов” – 26.05.2022 г.
9. СУ „Александър Иванов – Чапай” гр.Белово – 27.05.2022г.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...