Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » „Градини и паркове“ пуска мощна машина срещу тревата в „Тракия“ и повече косачи в останалите райони
Градът Пловдив Случка на деня

„Градини и паркове“ пуска мощна машина срещу тревата в „Тракия“ и повече косачи в останалите райони

Мощен трактор с мулчер се включва в окосяване на тревата в големите междублокови пространства на територията на район „Тракия“.

„Сутринта направихме няколко проби и стана ясно, че с помощта на този тип техника по-бързо и ефективно ще окосим големите тревни площи“, коментира директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.
На пълни обороти машината ще работи от утре, тъй като заради падналия вчера пороен дъжд почвата в момента е много влажна.

По време на пробите все пак бе окосена поляната край бул. „Шипка“ до блок 117.
Същият трактор с мулчер в началото на ноември миналата година за дни окоси около 170 декара растителност в коритото на река Марица. Според Козарев включването му и сега в работния процес ще помогне на „Градини и паркове“ да навакса с пролетното косене и в другите части на града, тъй като там ще бъдат концентрирани повече екипи от предприятието.

Допълнителна група косачи работи от днес в район „Източен“, на бул. „Марица-юг“ – от бул. „Шести септември“ до кв. „Столипиново“.

Само за последния месец екипите на „Градини и паркове” обработиха над 8000 декара.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...