Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Първо изслушване за феномена НЛО през последните 50 години
Важно Суматоха

Първо изслушване за феномена НЛО през последните 50 години

Съобщава се, че военните не са установили връзка с неизвестните самолети, нито са стреляли по тях.

Представители на военните среди за сигурност дадоха показания пред Конгреса на САЩ и показаха нови видеозаписи на неидентифицирани летящи обекти. Това е първото изслушване за феномена НЛО през последните 50 години.

Материалът беше представен от Скот Брей, заместник-директор на Службата за морско разузнаване на САЩ, и говори Роналд Молтри, говорител на Министерството на отбраната, което наблюдава работата на групата за идентификация във въздуха.

Триъгълник в небето

Един от показаните видеоклипове е записан през 2019 г. и е направен от военен кораб, с помощта на нощен бинокъл и SLR камери.

Виждаме „обект с форма на триъгълник“ с мигащи светлини, който по-късно бил забелязан на съвсем различно място.
„Аналитиците подозират, че това е дрон“, каза Брей, докато необичайната форма вероятно се дължи на нощно снимане през SLR обективи.

Необичайна сфера

Второто видео е заснето миналата година от пилотската кабина на боен самолет, съобщава CNET.
Необичайната сфера в небето се вижда за части от секундата, така че е трудно да се направят някакви изводи.

„В много случаи имаме дори по-малко информация от тази. Има няколко примера, в които не можем да идентифицираме или обясним маневриращите способности на НЛО,“ продължи Брей.

Нямаше контакт

Изслушването в Capitol Hill беше организирано 11 месеца след създаването на групата за управление на идентификацията и синхронизацията на самолетите.

Скот Брей посочва, че специализираният екип разполага с база данни от над 400 доклада. Той добави, че военните никога не са били в състояние да комуникират с неизвестните самолети или да стрелят по тях.

Говорителят на Министерството на отбраната Роналд Молтри обясни, че работната група има за цел да „елиминира култовата стигма около НЛО“ и да ги идентифицира по „методичен, логичен и стандартен начин“.

Кой крие информация?

Въпреки новите видеоклипове, Конгресът на САЩ и световната общественост не са научили твърде много информация за феномена, който привлича вниманието от десетилетия.

От друга страна, неназован служител твърди, че в Пентагона има хора, които се опитват да скрият много интересна информация от обществеността.

Експертът от разузнавателните среди заяви в интервю за „Политико“, че споменатите приемат много сериозно мисията си.
„Те фетишизират тайното си общество, но не носят отговорност. Има група от нас, които познават тази тема и много подробности не са докладвани на Конгреса от съображения за сигурност“, каза източник пред Politico./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...