Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Искри в Белащица! Концесионер плаши протестиращи: Пускам камионите! (ВИДЕО)
Важно Инциденти Посоки Регион Родопи

Искри в Белащица! Концесионер плаши протестиращи: Пускам камионите! (ВИДЕО)

Лазар Бекирски: Камионите ще минат!
Лазар Бекирски: Камионите ще минат!

„Давай, колега!“ Така нарежда представителят на „Европейски пътища“ Лазар Бекирски към шофьора на един от камионите, блокирани от протестиращите срещу кариерите в Белащица.  Тази устна заповед „взривява“ хората на барикадата, а ако не беше полицията, вероятно щеше да се стигне до тежки последици.

„Ти заплашваш ли ни?“, отвръщат накуп няколко души от протестиращите, а Бекирски тръгва наежен към тях, но полицаите се намесват. Мигом няколко души застават на пътя с плакати срещу кариерите. „Какво да го правим тоя?!“, възмущават се хората.  Бекирски застава и кресва по адрес на протестиращите: Лъжеш като дърт циганин. Ти ли ще ми платиш глобите, бе, пич? Аз ще мина сега с камионите.

„Махай се! А нашето здраве кой ще го плати?!“, твръщат от барикадата.

От видеото се разбира, че скандалът ескалира малко след като заместник-министърът на енергетиката Пламен Данаилов е бил на мястото на протеста на 18 май и си е тръгнал без да реши проблема.

„Няма да пуснем камионите“, отвръщат протестиращите, но Бекирски безцеремонно отговаря: Ще возим и утре, и вдругиден, една година ще возим.

После се обръща към мъж с плакат: К`во прайш тук, бе?

Човекът отвръща, че е местен и че защитава живота и имуществото си. „Къщата ми се пропука, коминът ми падна от камионите“, разгаря се протестиращият, на което Бекирски отвръща: Имаш пари, ще си построиш нова.

После се заканва, че ако трябва „година и половина, две години и половина, три години и половина“ ще извозва камъни от кариерата.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...