Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Константинова: Няма неизплатени пенсии и великденски надбавки
България Важно Политика

Константинова: Няма неизплатени пенсии и великденски надбавки

„Няма неизплатени пенсии и великденски надбавки“. Това заяви от парламентарната трибуна вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова.

По думите ѝ мерки са взети от първия ден след хакерската атака срещу „Български пощи“.

„Аз лично като принципал на дружеството инициирах до момента всички възможни проверки, които законът ми позволява“, допълни Константинова

Народните представители ще разискват по питането на Стоян Таслаков и Никола Димитров към заместник министър-председателя по ефективно управление Калина Константинова относно състоянието на „Български пощи“ ЕАД – неизплатените заплати на служителите и хакерската атака.

След разискванията, вицепремиерът Калина Константинова ще отговаря на депутатски въпрос за политиката на правителството за прием на лица, бягащи от война в България. Втори на депутатски въпрос ще отговаря социалният министър Георги Гьоков във връзка със спазването на правото на свободно сдружаване на работниците и служителите в „Липхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД.

Министър на здравеопазването Асена Сербезова ще отговаря на 7 въпроса, между които за уволнението на заместник-директора на РЗИ – Пловдив, както и за структурните промени в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Александровска“ ЕАД.

Предстои министър на земеделието Иван Иванов да отговаря на питане за необходимостта от спешни мерки за ремонт на язовирната стена на язовир „Огоста“, край гр. Монтана от неговия собственик Министерството на земеделието.

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер ще отговори на въпрос за напредъка при изпълнение на „Рамково споразумение между Министерството на икономиката на Република България и Lockheed Martin Global INC относно програма за индустриално сътрудничество F-16 блок 70“.

На депутатски питания ще отговаря още министрите на екологията Борислав Сандов, на транспорта Николай Събев, на електронното управление Божидар Божанов, на енергетиката Александър Николов, както и на туризма и външните работи – Христо Проданов и Теодора Генчовска.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...