Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Бърнли и Лийдс заплашват да съдят Висшата лига и Евертън
Важно Спорт

Бърнли и Лийдс заплашват да съдят Висшата лига и Евертън

Борбата за оцеляване във Висшата лига придобива различно измерение преди последния уикенд, след като Лийдс Юнайтед и Бърнли, двата клуба, които все още нямат осигурено оцеляване, обявиха, че ще заведат дело срещу Висшата лига и Евертън за сериозно нарушение на финансовите правила на клуба в Ливърпул.

Британските медии разкриват, че Бърнли и Лийдс са написали писмо до Висшата лига и Евертън, че си запазват правото на съдебна битка с искане за разследване как Евертън е позволил през последните три години да работи със загуба от фантастичните 371,8 милиона паунда.
Съгласно настоящите правила на Висшата лига, клубовете могат да преминат под 105 105 паунда за период от три години и в противен случай могат да бъдат наказани с точки. Парите, загубени поради пандемията Covid-19, не се зачитат за загуби, но Лийдс и Бърнли твърдят, че Евертън има загуба три пъти по-висока от средната за Висшата лига.

Иначе Евертън успя да си осигури оцеляване във Висшата лига вчера, Лийдс и Бърнли влизат в последния кръг с еднакъв брой точки, а Лийдс има по-добра голова разлика./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...