Новини от Пловдив » Важно » Проверяват уволнението на зам.-шефа на РЗИ Пловдив д-р Аргир Аргиров
Важно Градът Здраве

Проверяват уволнението на зам.-шефа на РЗИ Пловдив д-р Аргир Аргиров

Д-р Аргир Аргиров

Инспекторатът към Министерството на здравеопазването ще провери уволнението на д-р Аргир Аргиров от поста зам.-директор на РЗИ Пловдив, както и действията от страна на главния секретар на ведомството Георги Липчев, свързани с уволнението. Проверката е разпоредена на здравния министър проф. Асена Сербезова и е в отговор на питане от пловдивските народни представители от ГЕРБ Иван Тотев и доц. Стефан Шилев.

В питането си двамата подчертават, че РЗИ – Пловдив, е една от инспекциите, постигнали най-високи резултати в борбата с пандемията от COVID-19. Въпреки това в края на същата, когато огромната работа вече е свършена, когато са спасени стотици животи, на 14.03.2022 г. е връчена заповед за прекратяване на трудовите взаимоотношения със заместник-директора на инспекцията д-р Аргир Аргиров, в сила от следващия ден.

На въпроса какво е наложило освобождаването му без предизвестие и дали министърът на здравеопзването е запозната с мотивите, проф. Сербезова отговари, че не е необходимо да бъде запознавана, тъй това е правомощията на директора на инспекцията.

Отговорът й провокира доц. Стефан Шилев, който в репликата си от парламентарната трибуна заяви, че на 14.03.2022 г. в 10 ч. сутринта в РЗИ-Пловдив от София идва главния секретар на МЗ Георги Липчев. Влиза в кабинета на директора и заповядва да бъде уволнен един уважаван ръководител – зам.-директорът д-р Аргиров. Тъй като това е в правомощията на самия директор, звучи като злоупотреба със служебно положение и натиск от страна на главния секретар.

На мястото на д-р Аргиров е назначена д-р Мариана Щърбова, за която се говори, че е близка приятелка на майката на същия този главен секретар, която е с придобито право на пенсия.

„Бих искал само да напомня, че през август миналата година беше освободен поради придобиване на право на пенсия директорът на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева. Това се направи от вашия предшественик Кацаров, подсъдим в момента по редица дела. Тази информация съм я взел от антикорупционната търсачка Google”, заяви още доц. Шилев и попита дали е нормална шуробаджанащината, срещу която уж щеше да се бори четворната ви коалиция.

Той уточни, че целта на въпроса е да има справедливост и всеки следващ самозабравил се самодържец да си помисли три пъти, когато реши да дерибейства в Пловдив или където и да е другаде в страната, пък макар и да има формалното право за това.

Още

Освободиха зам.-шефа на РЗИ д-р Аргир Аргиров

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...