Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Завеждат дело срещу Зукърбърг заради скандала с „Кембридж Аналитика“
Важно Свят Съд и Прокуратура

Завеждат дело срещу Зукърбърг заради скандала с „Кембридж Аналитика“

Главният прокурор на Федерален окръг Колумбия Карл Расин обяви в понеделник, че съди главния изпълнителен директор на Meta Platforms Inc. Марк Зукърбърг за ролята му в скандала с компанията „Кембридж Аналитика“ (Cambridge Analytica), съобщава Ройтерс.

Расин заяви, че офисът му разполага с „обширни доказателства“, че Зукърбърг лично е участвал в действия, които са довели до „подвеждащи практики за поверителност на социалната му мрежа Facebook и неспособността да защити данните на милиони потребители“.

„Този безпрецедентен пробив в сигурността разкри десетки милиони лична информация на американци и политиките на г-н Зукърбърг позволиха многогодишни усилия да се подведат потребителите относно степента на неправомерно поведение на Facebook. Този иск е не само оправдан, но и необходим и изпраща съобщение, че корпоративните лидери, включително главните изпълнителни директори, ще бъдат държани отговорни за действията си“, каза Расин.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...