Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » Нова инвестиция за над 80 млн. лв. в Първомай
Бизнес първомай Регион

Нова инвестиция за над 80 млн. лв. в Първомай

Инвестиция за над 80 млн. лв. планира високотехнологичната компания „Интуитив“, лидер в производството на техника за роботизирана хирургия и минимално инвазивните грижи. Компанията ще инвестира в построяването на модерна производствена база в Първомай, с което ще увеличи производствения си капацитет на 3D ендоскопи за роботизирана хирургия и ще разшири развитието си в Европа. Инвестицията ще доведе до разкриване на повече от 100 нови работни места в Пловдивска област, с потенциал да достигнат над 300 в близките няколко години.

Първата фаза на инвестиционния проект бе представена на работна среща в областната администрация. На срещата, организирана от областния управител на Пловдив Йордан Иванов, присъстваха зам.-губернаторът Лъчезар Бакърджиев, директорът на Българската агенция по инвестиции Богдан Богданов, кметът на Община Първомай Николай Митков, представители на институциите в областта. Освен да се запознаят с инвестицията, срещата бе организирана, за да могат институциите да осигурят максимална бързина и съдействие за изпълнението на проекта.

Работни срещи, свързани с новия инвестиционен проект, са били проведени и в Министерството на иновациите и растежа.

Новото съоръжение ще увеличи производствения капацитет на 3D ендоскопи, използвани глобално в роботизирана хирургична система „Да Винчи“ на „Интуитив“, които до момента се произвеждат в Германия. Подготвя се и меморандум за сътрудничество за изпълнение на инвестиционния проект „Изграждане и опериране на производствен обект за медицински ендоскопи в Първомай“, който да бъде подписан между областната администрация и компанията инвеститор.

Проектът ще има принос за икономическото развитие на целия регион. Администрацията ще окаже координационна помощ при реализирането на инвестицията, като изпълнява своите задължения, вписани в бъдещия меморандум, съгласно правомощията си и приложимото законодателство и разпоредби.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...