Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Свят » Балкани » РСМ » Проф. Топалов: РСМ не иска в ЕС, а и Сърбия няма да я пусне
Балкани България Важно Мнения РСМ РСМ Свят

Проф. Топалов: РСМ не иска в ЕС, а и Сърбия няма да я пусне

„Република Северна Македония не желае да влиза в ЕС. А дори да желае, Сърбия няма да я пусне. Те просто използват нашето вето като алиби. Защото РСМ не е самостоятелна държава, а тоталитарен филиал на бивша Югославия”. Това заяви в ефира на „Денят на живо” по NOVA NEWS проф. Кирил Топалов. Той е бивш посланик на страната ни в Атина и Ватикана, бивш директор на Народната библиотека и член на смесената историческа комисия със Скопие.

Според професора македонците са сигурни, че Европа ще принуди България да ги пусне. Ето защо те нямали никакво желание да направят крачка към нас. „Колкото повече ние сме готови да направим някакъв жест, толкова повече те втвърдяват своята позиция”, категоричен бе проф. Топалов.

Според него Русия ще бъде печеливша, независимо от това дали РСМ ще бъде приета в ЕС, или не.

„Ако не влезе, това ще означава, че между България и Европа стои една плътна стена, която работи за Русия. Ако пък влезе, Русия ще има най-могъщия си троянски кон в ЕС, защото РСМ не е самостоятелна държава. Тя се управлява от Сърбия. Много пъти съм казвал, че когато се говори със Скопие, всъщност се говори с Белград”, категоричен бе историкът.

Той подчерта, че в преговорите със Скопие няма никакъв напредък, и то не по наша вина. „Ако бях политик, щях да кажа, че се държат нагло”, заключи професорът.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...