Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Сашка Братанова гостува в Пловдив с нов моноспектакъл
Градът Култура Пловдив

Сашка Братанова гостува в Пловдив с нов моноспектакъл

Сашка Братанова

Голямата актриса Сашка Братанова се завръща с моноспектакъла „Болки на душата“ по Ингмар Бергман. Тя гостува в Пловдив днес от 19.30ч. на сцената на театър “Хенд”. Постановката на режисьора Роберт Янакиев е копродукция на Столичния куклен театър и театър „Възраждане“.

Сашка Братанова влиза в образа на жена, която перфидно до жестокост изследва своята самота, докато преплита минало и настояще, реалност и илюзия. Актрисата се надява, че текстът на Бергман ще доведе до просветление в душите на зрителите. Самата тя е щастлива, че най-после отново е на живо пред публиката след дългото отсъствие от театъра, през което време снима в сериалите „Тя и той“, „Стъклен дом“, „Къде е Маги“, в италианската суперпродукция „Далида“, в руската поредица за Ванга, в драмата „Дамасцена“.

„Душата не се вижда. Тя се усеща. И страда непрекъснато. Човек често се стреми да бяга от болките, но това приспива същността ни. Обезличава ни. Текстът се опитва да събуди душата.“ Това споделя актрисата Сашка Братанова за моноспектакъла „Болки на душата“ – нейната сбъдната мечта.

Едно представление, което ни провокира да погледнем отвън навътре и отвътре навън. Показва ни трудностите. Препятствията. Болките. Но в същото време загатва и за красотата на живота. Провокира ни да се огледаме за истински смислените и важните му аспекти. Да видим и красотата на живота през болката.

Билети на цена 15 лв. може да си закупите на място преди спектакъла./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...