Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Регион » Чепеларе » Факелно шествие за 24-ти май в Чепеларе
Важно Регион Чепеларе

Факелно шествие за 24-ти май в Чепеларе

Най-дългоочакваното и вълнуващо събитие за годината в Чепеларе е тържествената манифестация в Деня на славянската писменост и култура, традиция която е над 100-годишна без прекъсване. Факелното шествие на 23-ти срещу 24-ти май също се провежда от 19 век, съобщава БНР.

Факелното шествие е традиция от над 150 години, когато е построена сградата на гимназия „Васил Дечев“. Хората в Чепеларе го очакват с нетърпение.

„Тази вечер всички деца със запалена искрица, с ръчно изработени фенери тържествено ще преминат през централния площад „Олимпийски“ в града“, каза Адриана Иванова, секретар на читалище „Родопска искра“ в Чепеларе:

„Има описано от нашия летописец Никола Михайлов в „Миналото на Чепеларе“ (трети том) как се е провеждало в началото, но това е било преди най-малко 150 години“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...