Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Образование » Атанас Калчев: 24 май е символ на достойнство, гордост, традиция и духовност
Кричим Образование Регион

Атанас Калчев: 24 май е символ на достойнство, гордост, традиция и духовност

Атанас Калчев
Атанас Калчев

Уважаеми културни и просветни дейци,
Уважаеми учители,
Скъпи ученици,
Уважаеми съграждани,
Честит 24-и май – „Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност“.
24-и май е символ на достойнство, гордост, традиция и духовност.
24-и май не е просто поредният официален празник – това е денят, в който всеки българин може да каже, че е горд потомък на нация, заемаща своето място в историята на Европа, и на този ден отдава почит и слави делото на светите братя Кирил и Методий, нашите първоучители.
Това е денят, в който всеки българин отправя благодарност към своите учители, към творците, към хората на културата и изкуството, на духовността и просветлението. Изказвам своето възхищение и благодарност към всички, които са градили и градят и днес устоите на нацията, на всички онези, които със своите дела и постижения утвърждават българската идентичност на нашето съвремие, на тези, които крепят българщината завещана от предците ни и съхраняват родния език звучен и чист, и на тези, които с примера си възпитават бъдещите поколения на родината ни.
На всички учащи се желая здраве и жизнени сили, за да превземате върховете на знанието и с чест да пренесете светлината на днешния в утрешния ден!
Нека всички, които носят в сърцето си любовта и признателността към буквите, да продължат да засяват знание и мъдрост в браздите на времето!
Честит 24-и май!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...