Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Регион » Кметицата на Перущица: Честит празник, учители, а вие ученици овладявайте знанието търпеливо и упорито!
Перущица Празникът Регион

Кметицата на Перущица: Честит празник, учители, а вие ученици овладявайте знанието търпеливо и упорито!

Мария Витанова-Вълканова, кмет на Перущица
Мария Витанова-Вълканова, кмет на Перущица

Уважаеми учители, просветни и културни дейци, ученици и родители, скъпи съграждани,
В навечерието на 24 май в Перущица се проведе традиционното шествие с фенерчета и с празнична програма беше отбелязан празникът.
Празникът на българската азбука, просвета и култура и на славянскта писменост. Празникът, на който изразяваме своята благодарност и преклонение пред делото на светите братя Кирил и Методий.
Всяка година в навечерието на 24 май, Община Перущица връчва награди за доказани постижения в сферата на образованието и културата. И тази година обявихме номинираните от съответните институции, които получиха грамоти и подаръци за своя принос в развитието на културната и образователната дейност в Перущица.
Радвам се, че отново спазихме уникалната традиция на Перушица и запалихме светлинките във фенерчетата на нашите деца, защото светлината е символът на знанието.
Днес с гордост може да кажем, че 24-и май е най-истинският и най-българският празник – празник, какъвто нямат другите народи по света. Нека ценим високо културата, просветата, науката и да опазим славянската писменост с извисен дух и непрекъснат стремеж към знания.
За Вас скъпи учители, той е признание за силата и постоянството, с които съхранявате българската духовност. Благодарим Ви за вдъхновението и постоянството, с които давате знания, развивате способностите и уменията на Вашите ученици! Желая Ви здраве, ентусиазъм и много творчески идеи!
А на Вас скъпи деца, ученици и млади хора, пожелавам да овладявате знанията търпеливо, последователно и упорито, за бъдете подготвени за предизвикателствата на съвременния свят!
На всички будители, учители и творци пожелавам здраве, всеотдайност в работата и успехи в начинанията!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...