Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Навръх 24 май студентите на ВМРО подариха книги на десетки пловдивчани
Градът Пловдив

Навръх 24 май студентите на ВМРО подариха книги на десетки пловдивчани

Днес на няколко места в Пловдив млади хора раздаваха безплатно книги на български автори в чест на празника на славянската писменост. Инициативата е на студентската организация на ВМРО и цели запазване и разпространяване на българската писменост и култура. Сред раздаваните творби беше и биографията на революционера Гоце Делчев.

„Целта на кампанията ни е все повече хора да обърнат внимание на българската книга, на българската азбука, тази – която светите братя Кирил и Методий дариха на човечеството.


С този жест ние искаме да кажем : „Вземи безплатна българска книга! Гордей се с българския език и култура!“-обясниха от студентското ВМРО. Оттам допълват, че точно в днешните динамични времена имаме нужда от отстояване и запазване на идентичността си, а какво по идентично от нашата писменост.

„Българската писменост е преминала през хиляди години и доста промени, но въпреки всичко предците ни са успели да я съхранят, че дори са успели да дадат живот и на отделна езикова група и много други народи, включително и руския факт с който ние само можем да бъдем горди. Звънливият и богат български език е оръжието, с което родните писатели успяват дори и в мрачните и трудни години на гнет да съхранят родолюбието и идеала за свобода, да увековечат отрудения българин, страстите и неволите на хората.“- обосновават инициативата си младите воеводи.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...