Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Със стотици хиляди цветя „Градини и паркове“ разкраси Пловдив за празника
Градът Пловдив

Със стотици хиляди цветя „Градини и паркове“ разкраси Пловдив за празника

Стотици хиляди цветя красят Пловдив в днешния празничен ден. С новите атрактивни фигури, съчетани от зелен колеус, червено ирезине и различни цветове бегония, лехите в Цар-Симеоновата градина приличат на току-що изтъкани пъстри килими.

„Всяко едно цвете е отгледано и засадено от нас. Пловдив е сред малкото общини в страната, която не харчи пари за озеленяване от външни фирми“, коментира директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев.

Той и целият екип на предприятието се надяват, че вложеният от тях труд ще допринесе за радостта на хората. Над 100 висящи кошници с цветя вече са поставени на стълбовете за осветление в централната пешеходна зона.

На знакови места в града са разположени 25 спираловидни саксии с каскадна петуния и мушкато, които скоро ще заприличат на цветни пирамиди.

Замяната на пролетните с летни видове цветя продължава в целия град. Вече работят и почти всички обществени чешми и фонтани. Останалите ще бъдат пуснати, след като им се направи ремонт.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...