Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Регион » Шествие и тържества за 24 май в община „Родопи“ СНИМКИ
Регион Родопи

Шествие и тържества за 24 май в община „Родопи“ СНИМКИ

Кметът Павел Михайлов беше специален гост в Браниполе и Ягодово

За първи път с масово, цветно и пъстро шествие община „Родопи“ отбеляза Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Организираното тържество е по инициатива на ръководствата на училищата в селата Браниполе и Белащица. Преподаватели, ученици и жители на двете села преминаха в шествие няколко километровата отсечка от Белащица до Браниполе, за да се съберат на единствената улица, която е обща за двете села – последна за Браниполе и първа за Белащица.

Тържествата в двете училища започнаха рано тази сутрин. Кметът на общината Павел Михайлов уважи поканата на училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Браниполе и беше част от тържественото честване на 24 май.

„Празникът 24 май е най-красивият и вълнуващ ден за всеки българин. Символ на просвещението, но и вдъхновение за още наука и устрем към нови духовни измерения“, каза в поздрава си кметът Павел Михайлов.

Под звуците на химна „Върви, народе възродени“ започнаха тържествата и в училище „ Неофит Рилски“ в село Ягодово. Празникът беше изпълнен с много цветя, усмивки и настроение.

„24 май е общобългарският празник, той е ден на светлината и надеждата, нашият единствен и уникален празник на буквите, който успява да ни събере, да накара сърцата ни да туптят“, каза кметът Павел Михайлов, който беше специален гост на тържеството.

За постижения в различни олимпиади, конкурси, състезания бяха наградени възпитаници на учебното заведение.

За успехите през отминалата учебна година и пожелания те да се множат бяха поздравени преподаватели и децата в Устина. Там гост на тържествата беше заместник-кметът Емилия Иванова.

„Благодаря, че пазите традициите и развивате талантите на нашите деца. Пожелавам на всички много здраве, вдъхновение и неспиращ устрем към знания“, каза тя.

Тържествата по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност започнаха още в навечерието на 24 май. С празничен концерт „Да вървим възродени с бъднина, с песни , танци и свирни“ отбелязаха деня в село Цалапица.

Ден преди официалния празник, посветен на писмеността ОУ “Св.Св.Кирил и Методий” в село Марково отбеляза 177 години училищна дейност.

Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност беше отбелязан в ОУ „Васил Левски“ в село Брестник, ОУ „Христо Ботев“ в село Крумово, в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Първенец.

Тържествата уважиха общински съветници от населените места в община „Родопи“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...