Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Бебето отвръща на удара с разяснения какво става в БСП-Пловдив
Градът Пловдив Политика

Бебето отвръща на удара с разяснения какво става в БСП-Пловдив

Депутатът Иван Петков-Бебето отвърна на удара, след като преди дни низвергнати от Корнелия Нинова представители на Градския съвет на БСП в Пловдив не бяха допуснати до местната централа на ул. „К. Пастухов“. Временният градски лидер Ангел Иванов, общинските съветници д-р Атанас Баташки, Йордан Василев и Атанас Петков – член на НС и зам.-председател на БСП в Пловдив, обявиха на 20 май, че патроните от сградата са сменени, а охраната е получила разпореждане да не бъдат допускани в залата за пресконференции.

Заповедта била на областния председател на партията Емил Караиванов и депутата Иван Петков – Бебето. Тогава социалистите се заканиха да подадат сигнал до Районна прокуратура за самоуправство срещу неизвестен извършител. Ангел Иванов и Атанас Петков казаха, че на заседание на Градския съвет е решено да не бъдат спазени противоуставните текстове в решението на Националния съвет от 11 – 13 май и да бъде свикана Градска конференция на 29 май, за да бъдат запознати социалистите със ситуацията в пловдивската организация.

Днес Иван Петков-Бебето изпрати прессъобщение до медиите, за да „разясни ситуацията в пловдивската структура“.

Ето какво пише в съобщението:

Във връзка с протеклите събития в градската организация на БСП – Пловдив, работната група, назначена с решение на Националния съвет на партията, разясни моментната ситуация в пловдивската структура. С решения на Националния съвет на БСП са прекратени правомощията на всички органи на партията в Пловдив. Както е констатирано от Общопартийната контролна комисия, при първото решение №83 от 09.04.2022 г. партийните органи не могат да взимат решения.

В момента решенията на НС на БСП не могат да бъдат изпълнявани поради своеволия на бившите ръководни фигури на структурата в Пловдив. Многократно са били изпратени покани да се освободят помещенията на червената централа в града и да вземат личните си вещи, на което те опонират с решение на ГС на БСП – Пловдив.

Членовете на работната група изясняват, че от 09 април 2022 г. органът Градски съвет на БСП – Пловдив е с прекратени функции, насрочената за тази неделя „Конференция“ е нелегитимна и не може да бъде проведена. Тези действия са още едно доказателство за своеволията на група хора, чиято единствена цел е ликвидиране на партийната организация в Пловдив.

Заплахите, че е сезирана Районната прокуратура и Комисията за защита на личните данни, са неоснователни, без никаква тежест и ще бъдат отхвърлени от съответните органи.

С решенията на НС на БСП е назначена Работна група, която в момента ръководи дейността на градската партийна организация в Пловдив. Само двама човека са оторизирани да представляват местната структура пред съответните органи – доц. д-р Георги Йорданов и инж. Калин Милчев.

Работата с районните клубове и партийните членове на социалистическата партия ще бъде възстановена до дни, както и ще се следи за стриктно изпълнение на решенията, взети от Националния съвет, подчертаха членовете на работната група./ПловдивПрес

Още новини по темата

Скандал! Бебето заключи централата на БСП за низвергнати от Нинова социалисти

БСП-Пловдив: Подаваме сигнал до прокуратурата за самоуправство, свикваме Градска конференция

Бунт в БСП в Пловдив, дават Националния съвет на прокуратурата

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...