Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Градският съвет на БСП: Бебето ликвидира партията в Пловдив по заръка на Нинова
Градът ИЗБОРИ 2021 Пловдив Политика

Градският съвет на БСП: Бебето ликвидира партията в Пловдив по заръка на Нинова

Грубо манипулиране на фактите и на решения № 83 и №84 на НС на БСП. Така определят низвергнатите от Корнелия Нинова социалисти от Пловдив изпратеното до медиите съобщение на Иван Петков-Бебето от  името на работната група за „разяснение на моментната ситуация“.

„Действията на самопоровъзгласилите се за „представляващи местната структура пред съответните органи“ – доц. д-р Георги Йорданов, инж. Калин Милчев, инж. Румен Василев, са записани в законите на България като „самоуправство“ и „нарушаване сигурността на данните“, се казва в право на отговор от пресцентъра на Градския съвет на БСП – Пловдив.

Като доказателство са приложени и двете решения на Националния съвет на БСП, в които „конкретно е посочено, макар и да е противоуставно, дейността на кои органи е прекратена“. “ В последното от тях е посочено „Насрочва пълен цикъл отчети и избори в Пловдивската градска организация за времето от 1 юни 2022 г. до 15 юли 2022 г. и прекратява предсрочно мандата на председателите на Районните съвети на БСП – Пловдив, на председателя на Градския съвет на БСП – Пловдив, на председателите на Районните контролни комисии на БСП – Пловдив и на председателя на Градската контролна комисия – Пловдив и на районните съвети на БСП в гр. Пловдив и районните контролни комисии на БСП в гр. Пловдив“, пише в правото на отговор на социалистите.

Там изрично се подчертава, че „мандатът на Градския съвет на БСП – Пловдив, на Градската контролна комисия на БСП Пловдив и Градска конференция на БСП Пловдив не е прекратен и те са все още действащи органи“.

„В този смисъл изземването на правомощия на легитимно избрани, действащи според Устава на БСП и Решенията на НС на БСП, органи е превишаване на права и „доказателство за своеволията на група хора, чиято единствена цел е ликвидиране на партийната организация в Пловдив“. За огромно наше съжаление хора на ликвидаторите на БСП Пловдив под маската на загриженост си позволяват да рушат авторитета на Партията, на нейните членове и симпатизанти“, категорични са социалистите.

В правото на отговор се посочва още, че е упражняван „натиск над партийните членове, делегатите на Градската партийна конференция, насрочена за тази неделя, да попречат на нейното провеждане“.

„Това е поредно доказателство за злоупотребата с лични данни, извършвана от членове на работната група, очевидно ръководена от лица, загубили доверието на организациите, в които членуват.
Що се отнася до заключението на Иван Петков-Бебето, според когото „Заплахите, че е сезирана Районната прокуратура и Комисията за защита на личните данни, са неоснователни, без никаква тежест и ще бъдат отхвърлени от съответните органи“, искрено се надяваме, че в България спазването на закона е над всички и органите ще изпълнят своите правомощия, пише в правото на отговор.

„Във връзка с това, смятаме, че до приключване на проверката на органите, всякакви действия от страна на работната група по отношение на печати, документация, деловодни книги, пароли, достъп и администратори на съществуващите интернет страници, е-мейли и други онлайн форми на комуникация на градската и районните партийни организации, освобождаване на сътрудниците на ГС и по районни клубове, както и предаването на материалната част на собствените сгради и клубове, нарушават законите на страната.

В заключение искаме да уверим членовете на БСП в Пловдив, че ще продължим да изпълняваме дейностите по организационното функциониране на Градската партийна организация и мероприятията, залегнали в плана за отбелязване на 130 години от нейното създаване, независимо от целта тя да бъде закрита“, се казва в съобщението до медиите.
Социалистите допълват, че на 29 май, от 16.00 часа в Дом на културата“ Борис Христов“ – Пловдив, ще се проведе редовно годишно заседание на Градската партийна конференция.

Изпратени са  Решение № 83 на НС на БСП,  Решение № 84 на НС на БСП, Сигнал до РП Пловдив, уведомление до Комисията за защита на личните данни и Копие от Регистър Булстат./ПловдивПрес

Още новини по темата

Бебето отвръща на удара с разяснения какво става в БСП-Пловдив

Скандал! Бебето заключи централата на БСП за низвергнати от Нинова социалисти

БСП-Пловдив: Подаваме сигнал до прокуратурата за самоуправство, свикваме Градска конференция

Бунт в БСП в Пловдив, дават Националния съвет на прокуратурата

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...