Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Искат постоянен арест за погребалния измамник
България Важно Крими

Искат постоянен арест за погребалния измамник

Нова информация: Задържаният не признава вина и твърди, че е станала грешка

Прокуратурата иска постоянен арест за 51-годишния мъж, заподозрян за извършването на незаконни погребения край Банкя. Той е обвинен в измама, казаха от МВР и прокуратурата.

Засега в близост до недействащи вече гробища на село Клисура са били открити седем тела.

Няма данни за насилствена смърт, уточни говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова. Засега е идентифицирано само едно от лицата и са разпитани неговите роднини.

„Тези роднини са заплатили на обвиняемия сума от 1000 лв., за да бъдат кремирани неговите останки. Дори месец по-късно са получили урна, съдържаща прах. Те не са имали информация, че не е било извършено кремиране на тленните останки на техния баща. Разпитан като обвиняем в присъствието на упълномощен защитник, лицето не се признава за виновен и твърди, че е станала грешка“, заяви Петрова.

По-рано се появи неофициална информация, според която задържаният е признал за над 50 заровени тела край сметище, близо до гробищен парк.

От брифинга на Софийската градска прокуратура и Столичната дирекция на вътрешните работи стана ясно, че откритите край Банкя тела са на три жени и четирима мъже. След направени аутопсии е установена самоличността само на един от мъжете. Той бил възрастен и живеел в Банкя под наем. Починал през януари тази година в болнично заведение. Мъжът не поддържал контакт с двамата си синове.

Десислава Петрова и началникът на отдел разследвания в СДВР Стойно Цветков бяха категорични, че случаят е без прецедент.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...