Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Спорт » Сестри Стоеви на турнири в Азия
Спорт Спорт Важно

Сестри Стоеви на турнири в Азия

Трикратните европейски шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви ще участват на пет турнира в Азия като част от подготовката си за световното първенство през август в Токио. Сестрите бяха наградени днес за спортисти номер 1 на месец април в традиционната анкета на спортните редакции след спечелването на третата си европейска титла в Мадрид на 30 април.

Бадминтонистките получават отличието за трети път след 2015 и 2018 година.

Стефани Стоева и Габриела Стоева ще играят на два турнира в Индонезия (7-12 юни и 14-19 юни), два в Малайзия (28 юни-3 юли и 5-10 юли) и един в Сингапур (12-17 юли). Световното първенство е от 22 до 28 август.

„Следващата седмица пътуваме за турне в Азия. Предстои ни участие на пет силни турнира. Това е част от подготовката ни за световното първенство и се надяваме на добро представяне“, каза Габриела Стоева.

„Следващата ни цел е шампионатът на планетата през август. Сега в Азия ще видим конкуренцията, ние на какво ниво сме сред всички двойки и се надяваме да запишем добри резултати“, добави Стефани Стоева.

Президентът на БФБадминтон Володя Златев каза, че двете състезателки са готови за „нещо по-голямо“.

„Турнето в Азия ще покаже нивото на подготовка преди световното първенство в Токио. Те са доказали, че могат да победят олимпийски и световни шампионки. Двете имат опит и смятам, че са готови за нещо голямо в Азия, както го направиха и в Европа“, коментира Златев.

След турнирите в Азия сестрите ще имат кратка почивка, след това международен лагер в Камчия, след което ще отпътуват за Япония за участие на световното и силен турнир в Осака от 30 август до 4 септември.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...