Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » ВСС изслушва шефовете на всички прокуратури по промените в ЗСВ
България Важно Съд и Прокуратура

ВСС изслушва шефовете на всички прокуратури по промените в ЗСВ

Пленумът на Висшия съдебен съвет ще изслуша седем ръководители на прокуратури в София. Това ще стане по инициатива на прокурорската колегия на съвета. Решението беше гласувано на заседание в сряда.

Причина за изслушването на прокурорските началници са промените в Закона за съдебната власт, според които спецпрокуратурата и спецсъдът ще бъдат закрити през лятото.

На заседанието на пленума на кадровия орган са поканени началниците на двете спецпрокуратури, двете военни прокуратури в София, районната, градската и апелативната прокуратура в столицата. В писмо до прокурорската колегия са поставени въпроси относно изпращането на неприключилите досъдебни производства и преписки по подсъдност на съответните прокуратури в съответния срок.

Неяснота има и за висящите изпълнителни преписки. Обвинителите искат отговор на въпроса какъв следва да бъде подходът към нерешените досъдебни производства и преписки, също така относно архивите, висящите Европейски заповеди и молбите за правна помощ.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...