Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Ограничават колите замърсители в Пловдив
Градът Община Пловдив

Ограничават колите замърсители в Пловдив

Общинският съвет на Пловдив

Увеличават компенсациите на пловдивските превозвачи

Местната администрация ще ограничи движението на автомобили, които които замърсяват атмосферния въздух. Това ще стане с приемането на промените в Наредбата за опазване на околната среда, което ще стане на сесията на Общинския съвет днес. Според промените се предвижда въвеждането на зони, в които да се ограничат трошките, да се ограничи и използването на различни отоплителни уреди и горива, които замърсяват въздуха. Предвидени са и глоби, които варират от 300 до 5000 лева за физически лица и от 1000 до 20 000 лева за юридически.

Компенсациите на превозвачите ще бъдат увеличени. Консорциум „Пътнически превози Пловдив“ ДЗЗД (договор от 2016 г.) ще получи допълнително 10% актуализация на допустимата стойност на разходите извън определената в основния договор индексация. Другите два консорциума – „Пловдив-2017“ ДЗЗД (договор от 2018 г.) и „Градски транспорт Пловдив-2020“ ДЗЗД (договор от 2021 г.) ще бъде по 8%. Това е предложение на кмета Здравко Димитров, което ще бъде гласувано днес. Причината за увеличението е намаляването на пътникопотока през последните 2 г. заради ковид пандемията, а сега и заради по-високите разходи, обусловени с войната в Украйна.

И още – местните старейшини ще разгледат за втори път учредяването на общинското транспортно дружество „Екобус Пловдив“. На предишната сесия на 12 май предложението не събра необходимото квалифицирано мнозинство от 34 гласа.

По традиция в навечерието на 1 юни – Деня на детето съветниците от „Кауза България“ предлагат три дни безплатно ползване на детската железница „Знаме на мира“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...