Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Пламен Райчев инспектира „Модър-Царевец“, отливат плочата на пътната връзка
Градът Кадър на деня Пловдив

Пламен Райчев инспектира „Модър-Царевец“, отливат плочата на пътната връзка

Първата част от плочата на пътната връзка „Модър-Царевец“ ще бъде отлята в най-скоро време. В това се увери заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев при поредната си проверка на обекта. Работници от фирмата изпълнител „Драгиев и ко“ връзват арматура за отливането на носещата бетонна основа от южната страна на пробива. Плочата ще свързва шлицовите стени от двете страни на пътя, както и тези, които са отлети в средата между двете платна.

„Това е важна част от изпълнението на проекта, защото основната плоча спира подпочвените води и не позволява на асфалта да се надигне“, коментира заместник-кметът.

След отливането на основната плоча от фирмата ще положат втори пласт хидроизолазия и необходимите слоеве асфалт. А после ще преминат от северната страна на обекта, за да подготвят отливането на плоча и там.

Техническият ръководител на обекта инж. Валентин Алексиев коментира, че след като завършат дейностите по основата на трасето от двете страни на пробива, ще се наложи да изчакат работата по другия проект, който минава през връзката „Модър-Царевец“.

„Колегите, които ще работят по проекта на ВиК за Южния обходен колектор, ще трябва да свършат своята работа, за да можем ние да продължим. В нашия проект има и локални платна, но под едното от тях трябва да мине канализационния колектор, а под другото – магистралния тръбопровод и затова ще се наложи да изчакаме. Доколкото съм запознат, плановете са през есента колегите да започнат работа“, заяви инж. Алексиев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...