Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Пловдив става сцена на Театъра на сенките от Балканите
Градът Култура Пловдив

Пловдив става сцена на Театъра на сенките от Балканите

За два дни Пловдив става сцена на Театъра на сенките от Балканите. Древното изкуство с над 500-годишна история ще оживее със спектакли на актьори от Гърция и Турция. Гостуването на трупите на Одиссеас Канлис от Солун и Дениз Каралар от Истанбул започва на 26 май с театрално-артистичен празник на открито.

От 16 до 18 часа в Цар-Симеоновата градина /Виенски павилион/ малки и големи ще се срещнат с актьорите, ще разиграват и ще изработват заедно с тях уникалните плоски кукли за Театъра на сенките. Музика, танци, изненади и награди очакват всички, които споделят празника, организиран от Сдружение „Артевизия“ с финансовата подкрепа на Община Пловдив. На официална церемония ще бъдат отличени и победителите в Конкурса за детска рисунка „Любим герой от приказки и пиеси“.

Празничният маратон продължава на 27 май с театрални спектакли – подарък за пловдивчани. От 16.00 часа в Дома на науката и техниката е спектакълът на актьорите от театър „Карагьозис“, Гърция. В 17.30 часа започва постановката на гостите от театър „Карагьоз“, Турция.

Зрителите и на двете представления ще се потопят в магията на сценични образи и герои от цял свят чрез образователния филм „В света на театралните кукли“.

Всички прояви са по проект „Балкански Театър на сенките в Пловдив“. Събитието е част от Културния календар на града за 2022 година.

Вход свободен!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...