Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Култура » Учат на културна журналистика млади доброволци на фестивала „Пловдив чете“
Култура Медии Пловдив Пловдив Важно

Учат на културна журналистика млади доброволци на фестивала „Пловдив чете“

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Тази година литературният фестивал „Пловдив чете“ отбелязва кръгла годишнина и се провежда за 20-и път. В продължение на месец, програмата на уникалното за България и Пловдив събитие превръща града под тепетата в сцена на най-новото и интересно в областта на световната литература. Тук идват и представят творбите си най-актуалните български автори, гостуват и множество от най-известните европейски имена.

По традиция „Пловдив чете“ дава възможност на ученици и студенти да станат доброволци и да участват активно в организацията и медийното отразяване на фестивалната програма. Малко преди началото на официалните събития, организаторите провеждат безплатно журналистическо обучение за писане и отразяване на на културни събития.

В творческата работилница участват всички, които са се записали предварително или изявят такова желание на място в деня на провеждането. Тази година обучението се провежда утре – 28-и май, събота и започва от 10.30 часа в двора на галерия „Джуркови“, срещу храм „Света Богородица“.

Тайните на добрата журналистика за култура пред младежите ще представят нашият колега Радослав Иванов и известната поетеса Ина Иванова. Те ще направят интервю на живо, което участниците в обучението ще трябва да отразят и да подготвят като журналистическа публикация. Двамата лектори ще дават указания и ще помогнат за изготвянето на материалите.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...