Новини от Пловдив » Регион » Районни пловдивски прокурори с открит урок ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Труд
Марица Регион

Районни пловдивски прокурори с открит урок ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Труд

Атанас Илиев и Чавдар Грошев

Районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев и неговият заместник Атанас Илиев изнесоха открит урок пред ученици от 5.,6. и 7. клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Труд. Срещата се проведе в рамките на образователната програма на Районна прокуратура–Пловдив „Заедно в час по етика и право“, която продължава вече шеста година и е съвместна с Регионалното управление на образованието. Учениците посрещнаха гостите в спортната зала на училището. На открития урок присъстваха Тоня Коева, директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и преподаватели.

В лекцията си двамата прокурори говориха за тяхната професия, за Конституцията, за правата и задълженията на гражданите, за етичните норми, за опасностите в интернет и наркотичната зависимост, за наказанията при хулигански прояви и др. Часът, проведен вчера, се превърна в дискусия. Учениците задаваха въпроси, а прокурорите им отговаряха като в повечето случаи посочваха примери от тяхната практика.

Най-много запитвания към магистратите отправиха учениците от 5. клас, които имат избираема подготовка „Млад журналист“ и се учат да пишат новини и интервюта.

„Заради пандемичните ограничения децата нямаха възможност да правят интервюта на живо, а сега им се отдаде първата възможност за директен разговор с прокурорите.

Така те провериха на практика наученото“, обясниха учителите. Новината за открития урок по право на прокурорите Чавдар Грошев и Атанас Илиев ще бъде публикувана със снимки в следващия брой на училищния вестник.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...