Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Гроздан Караджов: Кирил Петков излъга! Жалка картина
България Важно Мнения Политика

Гроздан Караджов: Кирил Петков излъга! Жалка картина

Гроздан Караджов

„По-жалка картина от това да се опитваш да спасиш оцеляването на кабинета си като по този начин хвърляш обиди, клевети и истински лъжи за всяко едно от нещата по адрес на вицепремиер от собствения си кабинет. Това беше картината на състоянието на нещата в коалицията. Този човек днес беше самата жалка картина на това, което се случва в коалицията.“ Това заяви визепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов по повод хвърлените обвинения от премиера, че поставил ултиматум да се отпуснат 3,6 млрд. лв. за пътните фирми, свързани с предишната власт.

„Това не са пари, които аз съм поискал, а парите, които по разчети с решение на НС присъди от бюджета на МРРБ да се изплатят стари задължения точно на тези „крадливи фирми“, обясни Караджов.
„Ние с ИТН внесохме решение да не им се плаща, а на 14 април в свое интервю Кирил Петков казва, че обещава държавата да разплати първите 600 милиона лева сега, а до 30 юни да им се изплати цялата сума“, поясни още регионалният министър в ефира на bTV.
„Тази цяла сума е 1,2 милиарда лева. В доклада към това решение е записано още 1,2 милиарда лева за онези започнати 278 пътища, които са останали на средата неремонтирани. Половин милиард, които те не пожелаха да сложат в „Автомагистрали“, за да се строи АМ „Хемус“. Извън тях има още половин милиард, които не бяха сложени отново в бюджета. И още половин милиард, който заедно обещахме на общините. Ето това са 3,9 милиарда, от които аз нямам участие в нито една стотинка, нито една процедура“, каза още Гроздан Караджов.

Още

Костадин Костадинов: Попитаха ни дали ще се включим в управлението вместо ИТН

Нинова: Избори сега означава още хаос, подкрепяме Рашков за КПКОНПИ

Христо Иванов: Тласкаме България към хаос! ИТН да се върнат на масата на разговори

Кирил Петков: Готови сме за правителство на малцинството

Трус! Слави вади ИТН от коалицията

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...