Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Ако актуализацията на бюджета не се приеме, от 1 юли пенсиите ще се вдигнат с 6,1%
България Важно

Ако актуализацията на бюджета не се приеме, от 1 юли пенсиите ще се вдигнат с 6,1%

Искрен Арабаджиев

„Ако промените в бюджета не бъдат приети, от първи юли пенсиите ще бъдат увеличени само с първоначално заложените 6,1 процента“. Това предупреди председателят на парламентарната Комисия по труда и социалната политика Искрен Арабаджиев, депутат от „Продължаваме промяната“.

„За момента имаме заявки от политическите групи, че ще успеем да приемем бюджета до края на месеца, така че антикризисните мерки и социалните плащания да могат да влязат в сила от 1 юли. Ако попаднем в хипотезата, че нямаме изобщо приет бюджет, по отношение на ДОО имаме заложени 6,1% увеличение на пенсиите с бюджета от февруари месец, който приехме, но тук трябва да кажа, че това означава реален спад на доходите на пенсионерите, тъй като и ковид добавките ще отпаднат“, коментира той, цитиран от БНР.

За да може пенсионерите да получат още с пенсиите си през юли предвиденото с актуализацията повишение, промените в бюджета трябва да бъдат гласувани до 27 юни.

„В противен случай или ще има втора дата на плащане през юли, или повишението ще бъде получено с плащането на пенсиите за август“, каза още Арабаджиев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...