Новини от Пловдив » България » Гечев: Възможно е да има ново правителство с други министри
България Важно Политика

Гечев: Възможно е да има ново правителство с други министри

„БСП остава в управлението и ще направи всичко възможно да довърши докрая икономическия въпрос. Възможно е да има ново правителство с нови министри в рамките на същата коалиция с 4-те партии, може и ИТН да се върне“. Това заяви Румен Гечев от БСП, бивш вицепремиер и министър на икономическото развитие в правителството на Жан Виденов.

Според него ако бюджетът не бъде приет, последиците ще са катастрофални. „Около 3 млрд. лева няма да отидат в българските семейства с деца. Няма да отидат в поддържане на по-ниски цени на тока и парното, поради намалението на ДДС, нито в помощи за майчинските и бизнеса. Както и 1,5 млрд. лева при българските пенсионери. Ще влезем в есенно-зимния сезон без компенсации за хората и бизнеса, хиляди фирми ще фалират“, посочи той. И допълни, че партията, която се оттегли в такъв момент, ще направи голяма грешка.

„При гласуването на бюджета във финансовата комисия Каримански поиска почивка, за да се присъедини депутат от ГЕРБ преди да гласуваме. Така гласовете станаха 11 на 11 и бюджетът не бе одобрен. Има взаимодействие между ИТН и ГЕРБ, но това е нормално. Мисля, че все пак ИТН ще подкрепят бюджета в пленарна зала“, коментира Гечев.

Той не намира паралел между сегашната ситуация и 1995 г. „Завиждам на колегите, проблемите им са нищо в сравнение с 1995 г. Тогава външният ни дълг беше равен на БВП. Лихвите бяха такива, че почти половината бюджет отиваше в обслужването на външен и вътрешен дълг. Под 1% от държавната собственост беше приватизирана през януари 1995 г. Над 5000 агонизиращи държавни фирми при нови условия“, коментира още Гечев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...