Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Култура » Арт Наив Капана отваря врати в четвъртък вечер
Галерии Култура Палитра Посоки

Арт Наив Капана отваря врати в четвъртък вечер

Като логическо продължение на първото издание на галерията през 2019 г. след преодоляване на Ковид пандемията Арт Наив Капана се завръща с Нов Дом – Арт Галерия с оригинални произведения в стила на наивистично и интуитивно изкуство на български и чуждестранни автори.

Галерията ще отвори врати в четвъртък, 16 юни от 18,30 ч на ул. „Христо Дюкмеджиев“ 29, Капана, Пловдив.

Произведения, изпълнени с маслени, акрилни бои или в смесена техника върху платно и дърво, както и скулптури от камък, дърво и керамика.

Арт Наив има своите почитатели, ценители и колекционери по цял свят от векове. Напоследък завръщането на Арт Наив е специфично явление, характеризиращо се с висок подбор на наивистични произведения от редица световно известни галерии, които представят млади и утвърдени таланти пред широката публика.

Много известни школи на Арт Наив продължават приемственост за запазване на специалното изкуство. В България през последните години се говори за Арт Наив като ново съвременно явление в изкуството, въпреки че то е познато чрез българските наивисти от миналото. Създадена бе първата и единствена музейна експозиция в Белоградчик през 2019 г и през същата година Арт Наив Капана реализира първата международна изложба с участие на автори от 18 страни.

През месец Май 2022 г. година по проект на Арт Наив Капана с подкрепата на Национален Фонд Култура беше поканен световно известният художник от сръбската наивистична школа в Ковачица Ян Глозик и беше проведен първият майсторски клас в България с продължителност седем дни, като създадените произведения взеха участие във Втори международен салон Наив 2022 . За първи път в България 16 художници от класа на Ян Глозик нарисуваха обща картина по време на семинара с размер 120/180 см. Дадено беше и начало на Асоциация Арт Наив България – първата българска асоциация, която да постави българския наивизъм до останалите международни асоциации със седалище Арт Наив Капана- Пловдив, в която първи членове са 22-ма известни български наивисти. Арт Наив Капана отваря врати с експозиция, която постоянно и динамично ще се променя с нови попълнения от Арт Наив . За удоволствие на сетивата на своята публика ще могат да се видят едни от най- добрите произведения на български и чуждестранни автори. Заповядайте, за да затанцува душата ви! Репродукции или оригинали – всички прекрасни творения ви очакват !

Арт Наив Капана ви очаква! Вашия интерес и запитвания можете да отправяте на имейл artnaivеkapana@gmail.com или gallery@yanaartnaive.com , borisangelov16@yahoo.com на лични съобщения във фейсбук страниците на: https://www.facebook.com/artnaivekapanahttps://www.instagram.com/artnaivekapana/

  • ОТКРИВАНЕ – 16-И ЮНИ 2022 г.
  • ОТ 18.30 ЧАСА
  • УЛ. ХРИСТО ДЮКМЕДЖИЕВ 29,
  • КАПАНА, ПЛОВДИВ
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...