Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Ботев » Неделев вече се движи самостоятелно
БГ Футбол Ботев Важно Спорт Спорт Важно

Неделев вече се движи самостоятелно

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Тодор Неделев е във все по-добро състояние. От днес той вече се движи самостоятелно, напълно контактен е и в добро състояние на духа.

Прогнозата на проф. Шота Ингороква, който извърши хирургическата интервенция, е, че Неделев ще бъде изписан от болничното заведение на 16 или 17 юни, а през следващата седмица ще бъде транспортиран обратно в България.

„За целта Българският футболен съюз прави всичко възможно, за да осигури санитарен самолет, който би предоставил най-добри условия за безопасното и подходящо от здравословна гледна точка транспортиране на футболиста“, съобщават от футболната ни централа.

Българското посолство в Грузия е реагирало веднага и е изпълнило не само своя административен, а и човешки дълг по време на катастрофата и последвалите събития по операцията и възстановяването на футболиста на националния отбор Тодор Неделев.

„Към полунощ се обади завеждащият консулската служба и каза: „Имаме неприятен инцидент с българския национален отбор“. Обясни накратко какво се е случило. Неделев постъпи в болница. Обадиха се от София на няколко пъти ръководството да знае какво се случва, информирахме се. От Външно министерство се задействаха и осигуриха душевно спокойствие. Просто да знаят, че има някой с тях. Ние си изпълнявахме не само служебните задължения към тях като посолство, но и като сънародници. Все пак това си е наш човек, който трябва да бъде обгрижен, да му бъде осигурен комфорт. Всички отидохме на мача, за да покажем своята подкрепа към отбора, защото и на него не му е леко“, заяви посланик Веселин Вълканов.

Българското посолство в Грузия ще съдейства не само на футболиста и на лекаря на националния тим Бисер Бочев, а и на приятелката на Неделев – Анита Терзийска. Тя трябва да пристигне в Тбилиси днес (14 юни), за да е до любимия си.

„От първия до последния момент сме тук. Имаме грижата да я посрещнем. Имаме грижата да сме тук за нея, за Тодор Неделев и за доктора на отбора, който също е тук. Пожелавам му бързо възстановяване – това е основното“, заяви Вълканов.

Заедно с Анита Терзийска в Тбилиси отиват и други негови близки. Тодор Неделев се възстановява с бързи темпове и се очаква скоро да се завърне у нас. Наблюдаващите лекари ще решат кога и по какъв начин ще се случи това.

„Имам информацията, че Външно министерство се е свързало с компетентните наши власти, медицински и други, за да има транспорт при необходимост. Има готовност за реакция, но според мен всичко ще зависи от състоянието на господин Неделев, което, надявам се, е добро. Не мога да гадая. Според мен ще се направи всичко, в зависимост от неговото състояние. Ще се прецени може ли да понесе, не може ли да понесе, кое е най-добро“, разкри Вълканов.


ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...