Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Христо Иванов за протеста пред НС: Хората излязоха, за да спрат подмяната!
България Мнения Политика

Христо Иванов за протеста пред НС: Хората излязоха, за да спрат подмяната!

Христо Иванов
Христо Иванов
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!
  • Слави Трифонов заби нож в гърба на правителството, заяви съпредседателят на ДБ
  • Христо Иванов: Хората да помнят кой ги предаде, за да не бъдат изпързаляни отново

„Хората излязоха, защото искат да спре тази подмяна, която се случва в НС. Една от партиите, която беше избрана с протестния вот, която се кълнеше, че щяла да чегърта модела, изведнъж се оказа част от същия този модел”. Това заяви Христо Иванов от ДБ.

„Да, трудно правителство. Но то е първото след толкова години на доминация на Бойко Борисов, което се опитва да направи някаква промяна. Вместо да го подкрепя, Слави Трифонов му заби нож в гърба. И после казва, че не бил в коалиция с ГЕРБ и ДПС”, коментира Христо Иванов.

Хората излязоха, за да поискат да спре тази подмяна, която се случи в Народното събрание. Защото една от партиите, която беше избрана с протестен вот и която се кълнеше, че щяла да изчегърта модела, стана част от същия този модел.
Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов тази вечер на площада пред парламента. Според него хората знаят, че правителството прави грешки и има слабости, но са наясно и с голямата кауза да държат ГЕРБ и ДПС извън властта.
“Хората излязоха да поискат изпълнението на обещанието. Ние дойдохме на власт да променим страната и изведнъж един от коалиционните партньори обърна палачинката. И затова хората са тук тази вечер”, заяви той по време на на протеста в защита на сваления председател на НС Никола Минчев.
“Грешки могат да се намерят, имаше грешки и слабости. Как иначе да бъде при толкова сложна коалиция? Кой мисли, че можем да бъде безгрешни, когато трябва да бъдат изчистени тези Авгиеви обори? Хората излязоха тази вечер въпреки грешките. Те знаят грешките и слабостите, но голямата кауза”, заяви той.
Христо Иванов отхвърли тезата на Станислав Трифонов, че партията му “Има такъв народ” не участва в нова коалиция с ГЕРБ, ДПС и “Възраждане”.
“Какво прави? Връща ги на власт. Сваля от власт това трудно правителство, което е първото след толкова години доминация на Бойко Борисов. Правителство, което все пак се опитва да направи някаква промяна. И вместо да го подкрепяме, Слави Трифонов му забива нож в гърба. Той им върши работата, но но не бил в коалиция с ГЕРБ и ДПС”, добави той.
Той изрази надежда следващата седмица съвестта на народните представители, които бяха избрани с протестен вот, да заговори.
“Надявам се да не позволят падането на правителството. Ако това все пак се случи, най-вероятно отиваме на избори. И затова има конкретно отговорни политици, които трябва да се изправят пред хората и те да се произнесат. Зависи от гражданите, ако в крайна сметка съвестта на депутатите не удържи”, коментира Иванов.
“Хубаво е да помнят тези събития, да помнят кой ги предаде, кой ги излъга, за да не позволят следващия път да бъдат изпързаляни по този начин. Защото това се случва пред очите ни”, добави той.
Депутатът от “Демократична България” Ивайло Мирчев заяви, че повратът в поведението на ИТН е за много пари, а Северна Македония е само претекст.

Още

Фенове на ПП обградиха парламента, замерят Костадинов, аплодират Хазарта

Наплюха Тошко Йорданов с крясъци: Тошко, ку..во! Полиция го изведе от навалицата

Народ се стича на протест пред парламента в защита на Минчев (ВИДЕО)

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...