майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Лавров: Русия е с безупречна репутация, не се срамуваме да го покажем!
Важно Войната в Украйна Мнения Свят

Лавров: Русия е с безупречна репутация, не се срамуваме да го покажем!

Сергей Лавров

„Не сме нахлували в Украйна, обявихме началото на специална военна операция, защото нямаше друг начин да обясним на Запада, че влизането на Украйна в НАТО, е престъпно деяние. Репутацията на Русия е безупречна. Русия е такава, каквато е. Не се срамуваме да го покажем.“

Това заяви в интервю за BBC руският външен министър Сергей Лавров. Откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, Лавров е дал само няколко интервюта за западни медии.

Той повтори официалната позиция на линия на Кремъл, че в Украйна има нацисти. Руските официални лица често твърдят, че техните военни „денацифицират“ страната, предава БГНЕС.

На въпрос на журналиста дали смята за „денацифициране“ случилото се в село Яхидне, където 360 обитатели, 74 от които деца и 5 инвалиди, са били принудени от руснаците да стоят в сутерена на местното училище 28 дни без вода и тоалетни и 10 от по-възрастните са починали, Лавров отговори:

„Много жалко, но международните дипломати, включително Върховният комисар на ООН по правата на човека, генералният секретар на ООН и други представители на ООН, са подложени на натиск от страна на Запада“. И много често те биват използвани за засилване на фалшивите новини, разпространявани за Русия. Русия не е чиста като сълза – тя е такава, каквато е. И ние не се срамуваме да покажем кои сме“, заяви Лавров.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...