майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Ученици от Пловдив върнаха пълна чанта с пари и злато на разсеяна баба
Важно Истории Общество Случка на деня

Ученици от Пловдив върнаха пълна чанта с пари и злато на разсеяна баба

Четиримата съученици от  ОУ „Драган Манчов” в областния град бяха отличени за проявените честност и благородство.

Ученици намериха и върнаха на собственичката пълна чанта с пари и златни накити. Оказа се, че чантата е на възрастна пловдивчанка, забравила я на пейка в парк в район „Западен“.

От името на ръководството на пловдивската полиция днес заместник директорът комисар Васил Костадинов връчи грамоти и благодари сърдечно на седмокласниците Соня Костова,  Зара Петрова, Тодор Андреев и Георги Пенчевски.

Четиримата съученици от  ОУ „Драган Манчов” в областния град бяха отличени за проявените честност и благородство.

На 15 юни, докато се разхождали в квартал „Смирненски”, те забелязали на пейка забравена дамска чанта и без да се колебаят позвънили на тел. 112, а  след това я предали във Второ РУ. В чантата имало значителна парична сума и златни накити. Малко по-късно същия ден униформените установили и притежателката им – възрастна пловдивчанка, която си получила парите и ценностите, изразявайки своето възхищение и благодарност за постъпката на децата.На церемонията днес в сградата на ОДМВР – Пловдив присъстваха родителите на учениците, директорът на училището Десислава Стаменова и една от класните ръководителки – Иванка Казакова.

Към всички тях комисар Костадинов отправи думи на признателност за доброто възпитание в отговорност и съпричастност. В приветствието си заместник директорът подчерта, че поведението на четирите деца е пример за подражание не само за техните връстници, но и за цялото ни общество. „В днешно време все повече се нуждаем от такива добри дела, които да ни вдъхват вяра, че човечността и подкрепата между хората продължават да бъдат ценени. Още по-хубавото е когато те са извършени от нашите деца в доказателство, че мисията ни като родители е изпълнена”.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...