Новини от Пловдив » Важно » 125 зрелостници на СУ „Патриарх Евтимий“ получиха дипломи, златен медал за Дарена Мичева ВИДЕО
Важно Градът Образование Пловдив

125 зрелостници на СУ „Патриарх Евтимий“ получиха дипломи, златен медал за Дарена Мичева ВИДЕО

Директорката на СУ "Св. Патриарх Евтимий" Валентина Стоенчева връчи златен медал на Дарена Мичева- отличник на Випуск 2022, снимки: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

Златен медал връчи директорката на СУ „Св. Патриарх Евтимий“ Валентина Стоенчева на Дарена Мичева, която завършва 12.клас с Отличен 6.00. На специална церемония в хотел „Тримонциум“ 125 зрелостници, облечени в тоги, получиха дипломите си. Момчетата и момичетата споделиха тържествените мигове със своите родители. На всички 50 отличници Валентина Стоенчева даде свидетелствата за завършено средно образование и книгата на Никола Алваджиев „Пловдивска хроника“.

„От днес поемате живота във вашите ръце. Благодарим ви, че бяхте част от СУ „Св. Патриарх Евтимий и ви пожелаваме много успехи“, каза в словото си директорката на училището.

Зрелостниците от 12.В са първи по успех, снимка: ПловдивПрес

Отличникът на Випуск 2022 Дарена Мичева сподели, че е време всеки един от съвипускниците й да поеме по своя път и да начертае една уникална и неповторима история, плод на най-смелите му мечти.

Отличникът на Випуск 2022 Дарена Мичева, снимка: ПловдивПрес

Тя благодари на директорката ,заместниците й и преподавателите на СУ „Патриарх Евтимий“. „Благодаря на класните ръководители г-жа Гергана Заралиева и г-жа Катя Съчмалиева, че ми преподадоха най-ценните уроци – да вярвам в себе си, да не се отказвам от целите си, да ги постигам чрез дипломатичност и да съхраня личността си“, каза Дарена Мичева от 12. В клас.

Отличникът на Випуск 2022 Дарена Мичева и директорката Валентина Стоенчева, снимка: ПловдивПрес

Випуск 2022 завършва с Много дъбър 5,24. Общо 35 са отличните оценки на зрелостниците от матурите – 9 пълни шестици по БЕЛ, девет пълни шестици по английски език, ниво В 1.1., шестнадесет отлични оценки по английски език, ниво В 1.1. и една отлична оценка по история и цивилизации.

Зрелостниците от 12. Б, снимка: ПловдивПрес

С най-висок успех завършва 12. В клас – Отличен 5.65, а след него е 12. Д с успех Много добър 5.43.

Средният успех на 12.А  е Много добър 5.08. Много добър 5.01 е успехът и на 12. Б клас, а 12. Г завършва с  Много добър 5.00.

„Завършването бележи прехода ви към зрелостта, към времето, когато ще започнете да управлявате живота си и да решавате кое е важно за вас, къде и какво ще учите, къде и какво ще работите, с кого искате да създадете семейство, ценностите, които искате да следвате. Предстоят ви трудни избори, ще бъдете изправени пред несигурност и колебания по кой път да поемете. Сигурна съм, че като възпитаници на СУ „Св. Патриарх Евтимий“ ще имате силите да продължите в правилната посока. Не се страхувайте да  следвате мечтите си!“, обърна се към зрелостниците Валентина Стоенчева.

Валентина Стоенчева раздаде дипломите на 50 отличници, снимка: ПловдивПрес

Тя ги увери, че след преодоляването на всички трудности по пътя си, ще излизат по-силни, по-знаещи и по-можещи. „Правете това, което знаете, че е правилно за вас, а не това, което е лесно. Когато сте отговорни, подхождате честно и с упорита работа, успехите ще ви следват във всяко начинание. Бъдете справедливи,  човечни, бъдете хора! Работете в екип, защото никой не прави нищо сам. Заедно ще сътворите по-добър свят, без войни, без пандемии и без кризи. Нека избраният от вас път ви доведе до успех, но не забравяйте откъде сте тръгнали! Вече сте част от историята на СУ „Св. Патриарх Евтимий“! На добър час!, пожела на момчетата и момичетата директорката на училището.

В 12. В клас 19 ученици завършват с отличен успех. Ния Шаханова, Елица Златева, Йоана Иванова и Мери Гелчева бяха сред първите, които взеха дипломите си.

Класните ръководители Светлана Енева, Мария Кръжева, Катя Съчмалиева, Венета Бонева и Йорданка Алексиева пожелаха на зрелостниците да бъдат верни на себе си, да постигат целите си и да са победители.

Накрая зрелостниците произнесоха клетвата, в която обещават да пазят спомените си от училището чисти и светли, да се борят с предизвикателствата и да отстояват себе си с достойнство. „Винаги ще носим в сърцата си учителите, които ни направиха по-добри хора. Обещаваме, че ще се гордеете с нас“, казаха младежите, а залата избухна в аплодисменти.

 

ПловдивПрес

Още новини по темата

Отличници! СУ „Св. Патриарх Евтимий“ е с най-висок успех на НВО в 4. клас в Пловдив и областта

Валентина Стоенчева пред Plovdiv-Press: Интуицията и опитът ми подсказват кой е добър учител

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

InchevBorislav
PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...