Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ не се регистрираха, няма кворум
България Важно Политика

ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ не се регистрираха, няма кворум

Редовното заседание на парламента днес трябваше да започне с процедурата за избор на нов председател, но не събра кворум и това обърка и.д. председателят Мирослав Иванов, който зпочна да гледа тревожно от президиума.

След отстраняването на Никола Минчев длъжността изпълнява Мирослав Иванов от „Продължаваме промяната“. От коментари на депутати тази сутрин обаче стана ясно, че нито една партия не планира да издигне кандидат за председател на НС – както от управляващата коалиция, така и от опозицията, предаде БНТ.

Мирослав Иванов

Народното събрание обаче не успя да събере кворум от първия път и след 15 минути отново ще опитат да започнат работа. ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ не участваха в регистрацията.

На извънредно заседание в 19:10 ч народните представители трябва да гласуват вота на недоверие към правителството. До толкова продължиха ожесточените дебати вчера, а по закон гласуването трябва да е най-рано 24 часа след това.

В случай, че депутатите съберат 121 гласа в подкрепа на вота, президентът трябва да връчи мандат на първата политическа сила, ако тя не успее да състави правителство – на втората, ако и тя не успее – на трета политическа сила, избрана от него.

Вотът беше внесен от ГЕРБ-СДС с мотив: провал във финансовата и икономическата политика на страната.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...