Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Свят » Зеленски от тази нощ: Руските сили напредват в Луганск
Войната в Украйна Свят

Зеленски от тази нощ: Руските сили напредват в Луганск

Mрезидентът на УкрайнаВолодимир Зеленски заяви в обръщението си от тази нощ, че ситуацията в източната част на Луганск се влошава.

По думите му, руската армия продължава своето настъпление и е успяла да отблъсне голяма част от украинските сили, които до този момент са владеели ключови позиции.

Москва е превзела още няколко села в района на Лисичанск и Северодонецк. Съобщава се за продължаващ масиран обстрел от страна на руските части.

На този фон от ООН предупреждават, че все повече са тревожните данни за случващото се в Украйна, които биха могли да сочат, че там се извършва геноцид.

Отправят се сериозни обвинения, включително такива, че има данни за предполагаемо извършване на военни престъпления и геноцид. Дали това е така, може да бъде доказано единствено от компетентните органи. Моята служба не прави разследвания на конкретни случаи – в миналото или настоящето. Нуждаем се от подробно разследване, за да можем да заявим с категоричност, че са извършени геноцид, престъпления срещу човечеството и военни престъпления, каза Алис Ндериту, съветник на ООН по въпросите за превенция на геноцида.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...