Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Николай Радев връчи дипломите на 263-ма зрелостници в Английската, Валентина и Анна-Мария първенци на Випуск 2022
Важно Градът Образование Пловдив

Николай Радев връчи дипломите на 263-ма зрелостници в Английската, Валентина и Анна-Мария първенци на Випуск 2022

Николай Радев по традиция прехвърли пискюла на шапката отляво надясно, с което символично обяви дипломирането на зрелостниците, снимки: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

263 зрелостници на Английската гимназия в Пловдив получиха дипломите си днес. Директорът на ЕГ „Пловдив“ Николай Радев връчи свидетелството за завършване на средно образование на всеки дванадесетокласник на официалното тържество в двора на училището. Облечени в тоги, момчетата и момичетата изживяха вълнуващите мигове от дипломирането си, а родителите споделиха радостта на децата си.

Средният успех на Випуск 2022 е Отличен 5.56. С най-висок успех завършват младежите от 12. Б клас – Отличен 5.75.

57 ученици с решение на Педогогическия съвет на ЕГ „Пловдив“  бяха наградени с  грамоти, защото успехът им е между  5.95 до 6.00.  В дипломата си само шестици имат 37 дванадесетокласници.

59 възпитаници на Английската гимназия получават немска езикова диплома, а 52-ма са с най-високото ниво C1 и на четирите компонента на изпита.

„Днес ще получите първата си диплома. Уверен съм на 1000%, че сте толкова добре подготвени, че всеки световен университет ще се гордее с вас. През годините като директор получавам благодарствени писма затова, че сте толкова успешни и умни. 263-ма зрелостници ще получат отлични дипломи. Не вендъж съм казвал – много трудно се получават шестици в Английската гимназия. На ДЗИ 297 са отличните оценки, 45 ученици получиха 6.00 на матурите. За съжаление, МОН не направи класация, но ние имаме информация – отново пратихте Английската гимназия сред най-добрите  училища в България. Благодарим ви от името на тази 64-годишна гимназия! Прекрасни сте!“, обърна се към зрелостниците Николай Радев. Той прочете имената на всички 57 отлични ученици, които получиха  грамоти и Алманах на гимназията.

„Обещавам ви, че ще изпитате силата и гордостта, че сте завършили ЕГ „Пловдив“, когато сте в унивреситета. Вие сте най-добрите! Честито дипломиране, скъпи мои!, поздрави учениците Радев и ги прикани да аплодират учителите на гимназията.

Анна-Мария Кирева и Валентина Нечева са първенци на Випуск 2022 – освен че завършват с пълно 6, имат Отличен 6.00 и на  двете матури.

Анна-Мария Кирева и Валентина Нечева са първенци на Випуск 2022, снимки: ПловдивПрес

Преди месец ПловдивПрес разказа за Валентина Нечева, която завоюва пето място на националния кръг на олимпиадата по български език и литература. Тя е категорична, че ще остане в България и ще следва право в Софийския университет.

Анна-Мария Кирева пък иска да учи медицина също в София.

Сред отличниците е и Ивайла Ташукова, която спечели пълна стипендия за обучение в Германия. Зрелостничката е сред шестимата български младежи с DAAD стипендия за изключителни постижения по немски език, а ПловдивПрес писа за успехите й.

Националният консултант по немски език за Южна България г-н Клюк поздрави зрелостниците за отличните резултати. Той им разказа, че писателят Марк Твен се е опитвал да учи немски език, но е бил отчаян. “ Той казвал английски език човек може да научи за 30 дни, френски – за 30 месеца, а немски за 30 години. Вие много по-бързо се стравихте и получихте ключ, достъп, отворена врата до едно прекрасно бъдеще“, обърна се към учениците, които получават и немска диплома.

Зам.-кметът Анести Тимчев също присъства на тържеството и пожела на дванадесетокласниците да бъдат горди, честни и смели. „Чупете всички окови, имайте мечти и не ги захвърляйте! Не подавайте ръка за подаяние,  не забравяйте учителите си и почитайте държавата си! Да носите знамете на ЕГ „Пловдив“ – то е знаме на успеха, късмета и съвременното българско образование“, заръча на младите хора Тимчев.

Той връчи грамотите и дипломите на  Валентина Нечева и Анна-Мария Кирева.

„В продължение на 5 години в ЕГ „Пловдив“ всички ние се изграждахме като личности, намирахме път един към друг, постигахме успехи и мечтаехме за бъдещето. Честито дипломиране! Това е наградата за един успешно завършен етап от нашето развитие и образование, но и напомняне, че истинският живот тепърва започва. В ЕГ „Пловдив“ научихме нови знания, намерихме и нови интереси, учителите повярваха в нашия потенциал. Тяхното най-важно послание беше, че успешни са тези хора, които се стремят към непознатите хоризонтни  и се противопоставят на  посредствеността и инертността. На нас се възлага задачата да не забравим старото, за да може да направим път за новото, за по-доброто“, каза в приветствието си  първенецът на Випуск 2022 Валентина Нечева.

На съвипускниците си пожела попътен вятър и ги увери, че успехът се дължи не само на талант и дарба, а и на самодисциплина и постоянство, а бъдещето е в ръцете на младите хора, които могат да осъществят нужната промяна, за една по-добра реалност в България.

Накрая Николай Радев връчи дипломите на всички 263-ма зрелостници и по традиция прехвърли пискюла на шапката отляво надясно, с което символично обяви дипломирането им. /ПловдивПрес

Още новини по темата

Ивайла от Английската с DAAD стипендия, ще учи молекулярна биомедицина в Германия

Валентина от Английската сред най-добрите на олимпиадата по БЕЛ: Няма да оставим България!

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...