Новини от Пловдив » България » Отцепникът от ИТН Георгиев доказва с полиграф, че не е взел пари за напускането
България Важно Политика

Отцепникът от ИТН Георгиев доказва с полиграф, че не е взел пари за напускането

„Купуването и продаването на гласове е престъпление. Купуването и продаване на народни представители е още по-голямо престъпление. Обявяването, че има купени народни представители обаче е точно такова престъпление, каквото е купуването на народни представители“. Това заяви независимият депутат Георги Георгиев в изявление на отцепилите се от ИТН депутати. Той обяви, че ще има резултат от полиграфско изследване – детектор на лъжата по няколко въпроса.
„Предложих на един ваш колега да ми даде дата и час за детектор на лъжата – резултатите ще бъдат изпратени на всички вас“, заяви Георгиев.

Въпросите са: „Ти получи ли пари от някого да напуснеш ИТН“? Отговор – не. „Кирил Петков предложи ли ти да станеш министър от „Продължаваме промяната“ – не, обобщи Георгиев и призова главният прокурор Иван Гешев да събере конкретни доказателства от всички, които са обвинили независимите депутати, че са подкупени, и да бъдат приведени под наказателна отговорност.

Независимият депутат заяви, че ще гласуват категорично против вота на недоверие. „Мотивите са ни ясни. Пределно ясно ми е, че темата със Северна Македония е тотално измислена. Темата с МРРБ сме коментирали достатъчно пъти – тя само се затвърди. Ние считаме, че България под никаква форма не може да се постави под такава политическа несигурност“. Георгиев заяви, че не знаят дали ще има още отцепници, но ще стане ясно при гласуването в пленарна зала на вота на недоверие. Депутатът допълни, че засега само той се е явил на детектор на лъжата от отцепилите се от „Има такъв народ“.

Иво Атанасов, друг отцепил се депутат от ИТН обаче подчерта, че всеки един от тях може да застанат пред детектор на лъжата, но призова и Тошко Йорданов, и Слави Трифонов публично да минат на такова изследване. „Няма никакъв проблем, всеки един от нас да застане на детектор на лъжата. Накарайте Тошко Йорданов и Слави Трифонов също да застанат на детектор на лъжата. Тези два или три въпроса ще им ги зададем ние. Става ли така, защото ние казваме какво се е случило, не ни отговарят. Ние изкарваме истини. Знаете ли защо сме спокойни, защото ние казваме истини. Ние нямаме проблеми с никой, те имат проблеми с техните избиратели, така че няма проблем, можем да минем всички. Поканваме и Слави Трифонов и Тошко Йорданов да застанат на този детектор“, апелира Иво Атанасов.

„Вие виждате ли, че единственото нещо, което правят в момента „Има такъв народ“ е да създават хаос и дестабилизират в държавата. Смятате ли, че тези законопроекти, които бяха на дневен ред, не бяха важни за българските граждани. Какво поведение и какво мислене трябва да имаш за да включиш в точка първа от дневния ред избор на председател на НС, на който те са поискали оставката, да включиш промените в Закона за енергетиката, промените, които са изключително важни за бизнеса и българските граждани във връзка с печалбите и паричните средства, които трябва да дойдат за компенсациите, да включиш приемане на правила за КПКОНПИ. Задавайте си ги тези въпроси към тях, проблемите са при тях, не са при нас“, добави още Атанасов.

От партия „Продължаваме промяната“ изпратиха и официалните резултати от полиграфското изследване.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...