Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Президентът Румен Радев идва в Пловдив на форум в ПУ „Паисий Хилендарски“
Градът Пловдив Политика

Президентът Румен Радев идва в Пловдив на форум в ПУ „Паисий Хилендарски“

Румен Радев

Президентът Румен Радев ще открие в Пловдив Национална конференция за българския език „Език свещен“, съобщиха от пресцентъра на държавния глава. Форумът се организира по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова

Днес в 10.00 часа в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ президентът Румен Радев ще открие Национална конференция „Език свещен“. Форумът се организира по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова и е посветен на преподаването, съхранението и перспективите пред българския език у нас и в чужбина.

При подготовката на конференцията три групи от водещи специалисти заседаваха по три основни теми – изучаването на българския език като чужд в България и навън, развитието на българистиката по света и създаването на Български национален културен институт.

Във форума ще участват университетски преподаватели от цяла България и представители на академични институти, представители на Министерство на образованието и науката, на Министерство на културата и на Министерство на външните работи.

Предвижда се Националната конференция да завърши със заключителна декларация, която да очертае предизвикателствата пред българския език и българистиката и приоритетното им място в националните политики в образованието, културата, дипломацията.

За по-малко от месец държавният глава три пъти официално посети Пловдив. Радев участва в шествието по Главната и изнесе слово за 24 май, после откри оръжейното изложение „Хемус“ в началото на юни.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...