майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Кадър на деня » Ремонтират надписа “Together Plovdiv 2019“ на стълбите на Каменица
Градът Кадър на деня

Ремонтират надписа “Together Plovdiv 2019“ на стълбите на Каменица

След подаден сигнал, че стърчаща ламарина на буквите “Together Plovdiv 2019“ на стълбите на Каменица създава реална опасност от инциденти, от община Пловдив изпратиха днес служители на „Общинска охрана“, за да обезопасят временно мястото. Беше поставена сигнална лента, с която да бъде повишено вниманието на родители и качващите се деца и младежи по буквите, тъй като на няколко места заварките са поддали. Ремонтът, а при нужда и цялостна подмяна на буквите, ще бъде поет от Фондация „Пловдив 2019“, тъй като мястото е любимо за пловдивчани и ежедневно деца, младежи и туристи си правят снимки за спомен пред надписа.

Припомняме, че надписът на английски „ together” бе поставен през 2016 г., отдолу пише Plovdiv 2019 European capital of culture. „Заедно” е слоганът на кандидатурата ни за европейска столица, с който Пловдив спечели надпреварата в конкуренция с други български градове.

Преди време заместник-кметът Пламен Панов и кметът на Централен Георги Стаменов инициираха и възстановяването на надписа pLOVEdiv, разположен на стената над Античния театър, със съответното осветление. Фондация „Пловдив 2019“ и тогава пое ангажимент, а надписът ще е готов и монтиран в понеделник и пловдивчани отново ще могат да му се радват.

Другата идея на Панов, Стаменов и Велчев да се възстанови и надгради атрактивната инсталация “На родените днес” в квартала на творческите индустрии – Капана също е към финала си. Все още се работи, но се очаква до месец, тя да пулсира отново, когато се роди дете в отделенията на пловдивските болници, като човек от персонала или таткото на новороденото сигнализират с натискането на специален бутон. Проектът се надгражда на този етап с още две локации – градинката до Римски стадион и ул. „Христо Г.Данов“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще гласувате ли на местните избори на 29 октомври?

Покажи резултатите

Начална дата: 03.10.2023 @ 15:05 | Крайна дата: 03.11.2023 @ 15:05

Зареждане ... Зареждане ...