Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Кирил Петков подава оставка в понеделник сутринта
България Важно Политика

Кирил Петков подава оставка в понеделник сутринта

Кирил Петков

Кирил Петков ще подаде оставка като премиер в понеделник сутринта, за да започнат процедурно консултациите на президента за съставяне на нов кабинет. Това каза самият Петков от Брюксел след срещата ЕС – Западни Балкани.

Както вчера стана ясно,  123 -ма депутати в Народното събрание подкрепиха вота на недоверие срещу кабинета.

„Няма никакъв проблем. Веднага ще попълним документите и ще ги подадем”, коментира министър-председателят.

Той обяви, че от „Продължаваме промяната“ ще продължат да държат ясна линия с кой ще направят коалиция и с кой не при връчването на мандат от президента.

„Нашата основна цел е борба с корупцията, а това не може да се случва, докато имаш коалиционен партньор, който е бил част от корупцията“, каза той.

По думите му това няма как да се случи с Бойко Борисов, няма как да се случи и със Слави Трифонов и Тошко Йорданов. За последните двама Петков каза, че са част от задкулисието, с което се борят. Петте искания на Костадинов също са неприемливи за ПП, с Пеевски също не може да им е партньор.

„Оставаме с възможностите за партньорите, които в момента имаме, плюс всички независими депутати, които искат да подкрепят политиката на правителството. Не бихме платили цена от сделка със задкулисието, с което се борим“, каза Петков.

Обеща, че ПП ще бъде с още по-силна позиция.

„Имаше страшно очакване, че България ще вдигне ветото, но аз ясно казах, че това решение е на българския парламент и аз няма да променя българската позиция докато няма такова решение.

Част от решение на френското предложение са много трудни за приемане от страна на Република Северна Македония (РСМ). Стана ясно, че не са само исканията на София, но и на Европа“, каза премиерът и допълни, че „сега вече въпросът е на българския парламент“.

„Ако Бойко Борисов един ден реши да отиде на топъл остров съм сигурен, че имаме много идеи за европейска България с част от депутатите му, но на този етап не“, заяви Петков в отговор на въпрос може ли да се коалира с ГЕРБ.

Попитан дали от „Продължаваме промяната“ (ПП) ще се опитат да съставят нов кабинет в рамките на това правителство той заяви: „Да, сменяме формата на отбора. Вярвам, че отборът е в добра кондиция да продължи напред“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...