Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » От ДПС се похвалиха: Макрон поздрави Карадайъ за подкрепата за френската оферта за РСМ
Балкани България Важно Политика РСМ Свят

От ДПС се похвалиха: Макрон поздрави Карадайъ за подкрепата за френската оферта за РСМ

Макрон се здрависа с Карадайъ Кадър: ДПС
Макрон се здрависа с Карадайъ Кадър: ДПС

Президентът на Франция Еманюл Макрон лично поздрави лидера на ДПС Мустафа Карадайъ и цялата партия за активните действия на Движението в подкрепа на европейската интеграция на Северна Македония и целите Западни Балкани, съобщиха от ДПС на своя сайт.

Това се случи по време на разговора между двамата, който се състоя на Срещата на върха на европейските либерали в Брюксел. В нея участваха държавни и правителствени ръководители, председатели на партии от европейското либерално семейство.
Веднага след вота на недоверие към правителството на Кирил Петков ДПС внесе в парламента предложението на френското председателство на ЕС за преговорна рамка на Северна Македония, с което даде възможност за се намери решение на спора между България и Северна Македония при защита на българския национален интерес.

Мустафа Карадайъ имаше още разговори с премиерите на Нидерландия – Марк Рюте, на Белгия – Александер де Кро, на Люксембург – Ксавие Бетел, на Естония – Кая Калас, и на Ирландия – Мишел Мартин.
Европейската интеграция на Западните Балкани бе основна тема на двустранните срещи на Карадайъ.
Днес на Съвета на либералите получихме много поздравления за усилията, които полагаме като ДПС и за действията, които вършим в България във връзка с разширяването на ЕС и по-конкретно на Западните Балкани и Северна Македония, каза Карадайъ на брифинг в централата на АЛДЕ, даден за българските журналисти в Брюксел.

Движението е получило подкрепа и поздравления за действията си в подкрепа на Украйна. Българската позиция бе изработена също благодарение на усилията на ДПС.
Особено последната една година процесът по европейската интеграция на Западните Балкани, в частност на Северна Македония, се забави, а за последните 6 месеца, нищо не се случи. Даже повече се навреди на процеса, защото имаше различно говорене от страна на българското правителство в Брюксел, със съседите и в България. Няма как всички различни тези да са верни. Все една от тях е лъжа, коментира Мустафа Карадайъ.
Последната седмица е особено показателна какво се случи в България. На 16 юни имаше предложение на френското председателство за преговорна рамка, което дойде в България.
Цяла седмица правителството не можа да намери подход и начин да го внесе в НС. Официално внасяне в НС нямаше, затова то не бе разгледано, обясни лидерът на ДПС.

Още

Парламентарната външна комисия одобри проекта на Христо Иванов за Северна Македония

Любомир Кючуков: Дипломацията си свърши работата в ЕС, но политиците се провалиха у дома

Външната комисия на НС обсъжда внесените три проекта по френското предложение

Северна Македония не приема френското предложение в сегашния му вид

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...