\"Quantcast\"/
\"
Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Здраве » Пожарникари и полицаи тренираха в Пловдив модерни методи при спешни ситуации
Здраве Пловдив Полиция Посоки

Пожарникари и полицаи тренираха в Пловдив модерни методи при спешни ситуации

  • Eвропейски проект подготвя органите, оказващи първа помощ, да използват иновативни технологии за управление на извънредни ситуации
  • Обучението се проведе в УМБАЛ „Св. Георги“, участваха пожарникари и полицаи от България, Испания, Гърция, Кипър

Проектът RESPOND-A организира своята 4-та тренировъчна сесия в Пловдив през юни. Домакин на събитието бе УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД – Пловдив, което събра 50 участници, включително екипи, които работят на първа линия в цяла Европа – Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив, Областна дирекция на МВР – Пловдив, представители на полицейските сили на Валенсия, Испания, противопожарната служба на Кипър, Община Егалео, Гърция. То бе насочено към запознаване на лицата, които първи се отзовават на извънредни ситуации, с използването на нови решения, като същевременно се даде възможност на разработчиците на технологиите да тестват и събират обратна връзка за своите продукти.

RESPOND-A се занимава с инструменти за оборудване от следващо поколение и стратегии от решаващо значение за лицата, оказващи първа помощ. Това е изследователски проект, финансиран със средства на ЕС, който е насочен към повишаване безопасността, както и на оперативните способности на службите за първа помощ чрез иновативни технологии. Обучението е ключов компонент на RESPOND-A, позволяващ на лицата, които първи се отзовават при извънредни ситуации, да получат практически умения с различните технологии, разработени по проекта.

Обучението бе организирано в три фази, които симулират реален сценарий при бедствие. Първа фаза представлява събиране на данни, по време на която бяха използвани технологии като интелигентни сензори за здравето на тялото и околната среда, за събиране на ключова информация от разнородни източници.

По време на втората фаза се обработват събраните данни, обобщават се и се превеждат, за да могат да бъдат използвани от кризисните ръководители.

В последната фаза информацията от данните се получава от кризисните ръководители, които след това се позовават на специфични технологии, подобряващи координацията и цялостното управление на реакцията при извънредни ситуации.

Упражнението се проведе на 8-9 юни и бе последвано от допълнителни сесии, насочени към обогатената реалност (Augmented Reality) и осведомеността за киберсигурност (Cybersecurity Awareness). Те бяха придружени със симулация на реална евакуация с участието на местните органи за оказване на първа помощ (Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив и Областна дирекция на МВР – Пловдив).

Можете да намерите актуални материали за обучението (използваните технологии и снимки) на интернет страницата на RESPOND-A: https://respond-a-project.eu/respond-a-training-4-bulgaria/.

Петото и последно обучение по проекта ще се проведе едновременно с финалната демонстрация на RESPOND-A през февруари 2023 г.

За повече информация последвайте RESPOND-A в Twitter, Linked In и на уебсайта – https://respond-a-project.eu/.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...