Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » САЩ изпращат в Украйна кучета-роботи
Важно Свят

САЩ изпращат в Украйна кучета-роботи

САЩ изпращат куче-робот в Украйна. Foreign Policy съобщава, че армията на САЩ се е съгласила да предостави едно от двете си кучета-роботи Spot, за да помогне на американска неправителствена организация да организира отбраната в Киевска област.

Компанията Halo Trust, която има няколко договора с правителството на САЩ за работа в Украйна, ще използва кучето-робот, направено от Boston Dynamics за обучаване на украинци.

Използвайки роботизирана ръка вместо глава, Spot може да помогне на украинците да местят боеприпаси с цел тяхното обезвреждане.

Така и местните, и членовете на десетте екипа на Halo Trust ще са в безопасност при дейностите по разминиране. В момента те са дислоцирани в Буча и Бровари.

„Ако можете да преместите нещо, без да излагате на опасност човек, и да го преместите достатъчно далеч, където може да се съхранява сигурно, ще имате завиден успех“, заявява представител на Halo Trust.

„Като цяло Spot е ефективен инструмент за защита на хората от опасност. Роботът често се използва за огледи на потенциално опасни обекти от безопасно разстояние“, заявява маркетинг директорът на Boston Dynamics Никълъс Ноел./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...